Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 3 iun 2008 - Anul XIII, nr. 128 (3809)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Iliescu: Blaga este un făţarnic şi un insolent

Marţi, 3 Iunie 2008 (14:11:49)


Preşedintele de onoare al PSD Ion Iliescu a declarat, marţi, că secretarul general al PDL Vasile Blaga este "un făţarnic şi un insolent" şi a precizat că, în timpul mineriadelor din 1990, atât Blaga, cât şi "şeful său", Traian Băsescu, făceau parte din FSN.
  "Blaga a fost un insolent prin declaraţiile de ieri (n.r. - de luni). El, atunci, era membru al FSN, ca şi şeful său, Băsescu. Băsescu era secretar de stat şi apoi a fost ministru, la a doua mineriadă", a spus Iliescu.

Preşedintele de onoare al PSD i-a acuzat pe Blaga şi pe Băsescu că vin cu "formule" şi "lozinci" care au fost folosite de alţii la acea vreme, respectiv de cei care erau interesaţi să destabilizeze ţara la trei săptămâni de la primele alegeri libere.

Iliescu a precizat că venirea minerilor trebuie luată ca efect al unei cauze, iar această cauză a fost acţiunea anarhică, în spatele căreia stăteau forţele interesate în destabilizarea ţării.

Conform lui Iliescu, în acel moment, toţi membrii FSN şi toţi oamenii cinstiţi au fost îngroziţi de acţiunea din 13-15 iunie.

"Aşa că venirea minerilor a fost motivată de ceea ce s-a întâmplat atunci, că ei, la rândul lor, au apelat la violenţă, asta e ală treabă", a spus Iliescu, acuzând făţărnicia celor care i-au acuzat pe mineri şi care peste un an i-au aplaudat în Congresul PNŢCD din Sala Mare a Teatrului Naţional.

"Iar Blaga, acum, îşi însuşeşte sloganurile celor care instigau la destabilizarea ţării. Nu este o făţărnicie curată din partea lui?", a conchis Iliescu.

Secretarul general al PDL Vasile Blaga, candidat la Primăria Capitalei, a declarat, luni, că Ion Iliescu, cel care a adus minerii la Bucureşti, vrea să obţină Capitala prin Oprescu. Candidatul PDL a declarat că Oprescu nu a vrut în nicio dezbatere publică să se delimiteze de Ion Iliescu şi de mineriade.

"Aliaţii mei vor fi bucureştenii, care înţeleg foarte clar că, votându-l pe Oprescu, îl aleg de fapt pe Iliescu şi tot sistemul pe care încă Iliescu îl reprezintă", a spus Blaga.

El a mai spus că de duminică seară Sorin Oprescu este candidatul oficial al lui Iliescu.

În replică, Sorin Oprescu a afirmat, luni, că Vasile Blaga, contracandidatul său în turul secund, a fost implicat politic în timpul mineriadelor, fiind lider al FSN şi prefect de Bihor, pe când el activa ca medic, neavând nicio funcţie publică.

"Spre deosebire de Vasile Blaga, care era implicat politic în acel moment (mineriadele, n.r.), membru şi lider al FSN, prefect de Bihor în 1990 şi 1991, eu nu eram implicat în niciun partid, nu eram în nicio poziţie publică, eram un tânăr medic de 40 de ani. Am tratat, ca doctor, victimele mineriadelor", a spus Oprescu, într-o declaraţie de presă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Iliescu: Blaga este un făţarnic şi un insolent.
 Vizualizări articol: 605 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Iliescu: Blaga este un făţarnic şi un insolent0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei