Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 30 nov 2007 - Anul XII, nr. 286 (3657)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

PSD va iniţia un proiect de lege care să prevadă o taxă de mediu unică

Vineri, 30 Noiembrie 2007 (13:48:06)

 PSD va iniţia un proiect de act normativ care să prevadă o taxă unică de mediu, aplicată celor care cauzează poluarea, realizând profit pe seama acesteia, şi utilizarea sumelor astfel colectate exclusiv pentru depoluare, cu precădere pentru stimularea înnoirii parcului auto învechit.

  PSD propune înlocuirea celor trei taxe de mediu existente în prezent cu o singura taxă, aplicată producătorilor şi importatorilor de maşini în funcţie de gradul de poluare al acestora, taxă care să constituie venit la bugetul Ministerului Mediului.

De asemenea, PSD propune, potrivit unui comunicat remis, vineri, agenţiei MEDIAFAX, anularea taxei de poluare din surse mobile plătită de persoanele juridice la Fondul de mediu şi eliminarea imediată a componentei de mediu din taxa de drum (rovinieta).

PSD consideră că taxa de primă înmatriculare ar putea fi considerată o măsură de protecţie a mediului dacă s-ar aplica la toate maşinile vechi. "Ea însă a fost introdusă forţat de Ministerul Mediului şi Gospodăririi Apelor (actualul Minister al Mediului şi Dezvoltării Durabile), mai mult ca o posibilitate de compensare a veniturilor bugetare pierdute prin înlăturarea unor taxe după aderarea la UE, şi este susţinută de Ministerul Finanţelor, banii intrând la bugetul de stat şi nu la Ministerul Mediului şi Dezvoltării Durabile (MMDD) pentru investiţii în depoluare", susţine comunicatul citat.

Partidul Social Democrat apreciază că existenţa a trei taxe de mediu, în prezent, este o "performanţă greu de imaginat".

PSD apreciază că aceste propuneri sunt justificate având în vedere principiul "poluatorul plăteşte", prin aplicarea taxei la producători şi importatori, şi nu la utilizatorii vehiculelor. Sursa citată menţionează că printre scopurile demersului se află "eliminarea imediată a aberantei triple taxări colectate de diferite instituţii ale administraţiei centrale, cu utilizări de cele mai multe ori pentru alte scopuri decât cele declarate de protecţie a mediului" şi "înlăturarea discriminărilor introduse prin actualul sistem abuziv de triplă taxare, între persoanele fizice, juridice, regiile de transport în comun".

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului PSD va iniţia un proiect de lege care să prevadă o taxă de mediu unică.
 Vizualizări articol: 699 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
PSD va iniţia un proiect de lege care să prevadă o taxă de mediu unică0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Fasole albă cu legume 4 porţii - 70 minute 500g fasole albă fiartă2 morcovi1 rădăcină păstârnac1 ţelină1 sfeclă mai mică2 rădăcini de pătrunjel3 fire de ceapă verde sau1 fir de praz1 leg. mărar verde2 căţei de usturoi100ml ulei1 linguriţă... Citeşte