Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 30 nov 2007 - Anul XII, nr. 286 (3657)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Geoană către Băsescu: Nu cumva cei pentru care faceţi campanie să fie cei care se zgârie pe ochi

Vineri, 30 Noiembrie 2007 (19:13:18)

Liderul PSD Mircea Geoană i-a adresat şefului statului o scrisoare deschisă pe tema pactului pentru educaţie, în P.S. menţionând: "Mi-a plăcut poanta cu zgâriatul unghiilor la poarta Cotrocenilor. Vedeţi mai bine ca nu cumva cei pentru care faceţi campanie să fie cei care se zgârie pe ochi..."

  Geoană susţine, în scrisoarea transmisă vineri, că forţele politice "responsabile" pot găsi, cu sau fără Traian Băsescu, un teren comun de dezbatere pentru încheierea Pactului Naţional pentru Educaţie.

"Declaraţiile pe care le-aţi făcut după consumarea pseudo-consultărilor de la Cotroceni mă obligă să vă transmit această nouă scrisoare. Dacă aţi fi organizat consultări dedicate exclusiv Pactului Naţional pentru Educaţie, Partidul Social Democrat ar fi onorat invitaţia. Motivul refuzului nostru de a ne prezenta la consultările de joi, 29 decembrie, vi l-am trimis detaliat în scris", susţine Geoană.

El precizează că PSD nu poate accepta faptul că la referendumul pentru votul uninominal şeful statului a făcut campanie pentru Partidul Democrat şi Partidul Liberal Democrat, ignorând că legea uninominalului majoritar în două tururi a fost propusă de PSD şi respinsă de PD în Comisia de Cod Electoral.

"Ca şi în cazul votului uninominal, PSD a fost primul partid care a lansat încă din 2005 ideea încheierii unui Pact Naţional pentru Educaţie şi Cercetare. Am crezut şi credem în continuare că reforma sistemului politic şi investiţia în capitalul uman al naţiunii trebuie să reprezinte teme unificatoare pentru oamenii de stat din România. Am crezut şi cred în continuare că putem conveni asupra unui cadru politic agreat pe termen lung, astfel încât, indiferent cine este la guvernare, să avem o politică predictibilă şi coerentă în domeniul educaţiei", scrie liderul PSD.

El îi reproşează preşedintelui că, la fel ca în cazul votului uninominal, a reuşit să sacrifice tema pactului pentru educaţie "pe altarul politicianismului îngust şi al competiţiei de imagine".

"Aţi ratat o nouă şansă de a demonstra că sunteţi capabil să vă ridicaţi deasupra partizanatului politic şi să deveniţi factorul generator de consens, nu de dispută în viaţa societăţii noastre. Dincolo însă de acest episod, nu e timpul pierdut. PSD va genera şi se va implica activ în orice dezbateri dedicate Pactului Naţional pentru Educaţie şi Cercetare", precizează Geoană.

Preşedintele PSD îl invită pe Băsescu să răspundă pozitiv invitaţiei Academiei Române la dezbaterile pe pactul naţional pentru educaţie şi cercetare în contextul discuţiilor pe bugetul de stat pe 2008.

"Sunt convins că forţele politice responsabile pot găsi, cu sau fără dumneavoastră, un teren comun de dezbatere pentru încheierea Pactului Naţional pentru Educaţie înainte de expirarea actualului ciclu politic. Datorăm acest lucru milioanelor de familii cu copii, sutelor de mii de profesori şi generaţiilor viitoare, care ne vor judeca după responsabilitatea cu care acţionăm acum", se arată în scrisoare.

La final, Geoană adaugă un P.S.: "Mi-a plăcut poanta cu zgâriatul unghiilor la poarta Cotrocenilor. Vedeţi mai bine ca nu cumva cei pentru care faceţi campanie să fie cei care se zgârie pe ochi...".

Şeful statului a avut, joi, consultări cu partidele politice, doar PD, PLD, UDMR şi grupul minorităţilor naţionale dând curs invitaţiei şefului statului, în timp ce PNL, PSD, PC şi PRM au refuzat să meargă la Cotroceni. Temele anunţate de Preşedinţie pentru aceste discuţii au fost votul uninominal şi pactul pentru educaţie.

Băsescu a criticat, joi seară, partidele care nu au venit la Cotroceni pentru consultările pe tema pactului naţional pentru educaţie, precizând că va avea în vedere când va desemna viitorul premier să aibă de-a face numai cu partidele angajate în acest pact.

"Eu voi avea în vedere când voi desemna viitorul premier să am de-a face cu partide angajate în acest pact, fiind o chestiune de importanţă vitală. Nu aş vrea să-i văd pe cei care astăzi (joi - n.r.) au considerat că nu trebuie să vină la discuţii, împiedicându-mă să realizez o atribuţie constituţională, de a media soluţii politice pentru probleme majore, nu aş vrea să-i văd cu unghiuţele zgâriind în poarta Cotroceniului când se vor face guverne. Ar fi bine să stea unde au stat şi azi", a afirmat Băsescu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Geoană către Băsescu: Nu cumva cei pentru care faceţi campanie să fie cei care se zgârie pe ochi.
 Vizualizări articol: 630 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Geoană către Băsescu: Nu cumva cei pentru care faceţi campanie să fie cei care se zgârie pe ochi0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Fasole albă cu legume 4 porţii - 70 minute 500g fasole albă fiartă2 morcovi1 rădăcină păstârnac1 ţelină1 sfeclă mai mică2 rădăcini de pătrunjel3 fire de ceapă verde sau1 fir de praz1 leg. mărar verde2 căţei de usturoi100ml ulei1 linguriţă... Citeşte