Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 23 apr 2024 - Anul XXIX, nr. 95 (8624)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

5 ani de închisoare pentru un tâlhar care a intrat peste o bătrână în casă cu un cuțit și i-a luat banii

Marţi, 23 Aprilie 2024 (14:46:58)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un recidivist care a comis o tâlhărie asupra unei bătrâne în vârstă de 75 de ani, din Siminicea, în luna ianuarie a acestui an, a fost condamnat de Judecătoria Suceava la o pedeapsă de 5 ani de închisoare, evident cu executare.  

Autorul a băgat în sperieți bătrâna cu un cuțit pe care îl avea asupra sa și a mai avut și doi complici.

Sentința Judecătoriei Suceava nu este definitivă, dar principalul autor, Marcel Costel Solomon, va fi menținut în continuare în arest preventiv, până la un verdict final.

Ceilalți doi complici au scăpat mai ușor, unul fiind condamnat cu suspendare, dar după 3 luni petrecute în arest, în timp ce al doilea a scăpat și mai ușor pentru că este minor.

 

·       Victima a crezut că la ușă bate fiica sa.....

 

Cazul a fost relatat pe larg de Monitorul de Suceava la finele lunii ianuarie a acestui an.

Pe 26 ianuarie, în jurul orei 17:00, un polițist de la Salcea a fost sesizat direct de către un bărbat care l-a anunțat că soacra sa, în vârstă de 75 de ani, din Siminicea, a fost tâlhărită în propria locuință. Fapta avusese loc pe 25 ianuarie, în jurul orei 22:00.

Având în vedere că fapta era deja veche, polițiștii au constituit o echipă operativă complexă și s-au deplasat imediat la fața locului, unde au stat de vorbă cu bătrâna și au căutat probe și urme prin casă.

Bătrâna a relatat că în seara zilei de 25 ianuarie se afla în anexa bucătăriei de vară, loc în care stă pe timp de iarnă, iar la un moment dat a bătut cineva la ușă.

Bătrâna a crezut că la ușă este fiica sa, iar când a deschis ușa un individ cu un tricou tras pe față a forțat intrarea și a trecut la amenințări. Bătrâna a relatat că, în total, peste ea au intrat trei indivizi. 

 

·       Au luat puținii bani din poșetă și telefonul, pentru ca bătrâna să nu poată cere ajutor

 

Amenințată cu moartea de individul cu cuțitul în mână, victima le-a dat atacatorilor poșeta în care avea suma de 380 de lei. La plecare, unul dintre autori i-a luat și telefonul, pentru ca bătrâna să nu poată cere ajutor. 

Rămasă singură în casă, fără telefon, victima s-a dus abia a doua zi după-amiază, pe jos, spre casa fiicei sale, tot din Siminicea, căreia i-a povestit prin ce a trecut.

 

·       Tâlharul recidivist a imitat vocea unei femei pentru ca bătrâna să deschidă ușa

 

În urma unor activități investigative, criminalistice și de cercetare penală complexe, polițiștii au reușit în scurt timp identificarea autorilor, un minor în vârstă de 14 ani și alți doi tineri, de 19 și 27 de ani.

Din cercetări și audieri s-a stabilit că Marcel Costel Solomon, în vârstă de 27 de ani, un recidivist din Păltinoasa, este cel care a pus la cale fapta după ce Alexandru Ostafi, de 19 ani, și minorul de 14 ani, ultimii doi din Siminicea, i-au povestit despre o bătrână pe care au mai ajutat-o la treburi gospodărești și care ar avea ceva bani în casă.

Ajunși la locuința persoanei vătămate, cei trei și-au pus pe fețe tricouri pe care le-au legat la spate, pentru a-și ascunde fața, după care au bătut la ușa bătrânei.

Din audieri a rezultat că recidivistul Solomon a fost cel care a bătut la ușă și a imitat o voce de femeie, ca și cum ar fi fiica bătrânei (știau că fiica este cea care o vizitează periodic).

Bătrâna a deschis ușa, iar Solomon a intrat cu ușurință în casă

Din cercetări a mai rezultat că recidivistul Solomon avea asupra sa un cuțit atunci când a amenințat-o pe bătrână. Este vorba de un cuțit cu lungimea de 25 de centimetri, aflat în Camera de Corpuri Delicte a Poliției.

 

 

·       Pedepsele stabilite de judecători pentru cei trei

 

Prin sentința de marți, 23 aprilie, a Judecătoriei Suceava, Marcel Costel Solomon a încasat 5 ani de închisoare, în condițiile în care se afla și în stare de recidivă post executorie.

Alexandru Ostafi, arestat și el imediat după comitere a faptei, a primit 3 de ani de închisoare, dar Judecătoria Suceava a stabilit că acesta mai merită o șansă, iar pedeapsa i-a fost suspendată, pe durata unui termen de încercare de 3 ani.

Acesta era arestat din data de 27 ianuarie, iar acum, fiind vorba de o pedeapsă cu suspendare, judecătorii au constatat încetat de drept și arestul și au decis punerea în libertate a inculpatului.   

Complicele minor, în vârstă de 14 ani, a fost condamnat la măsura educativă neprivativă de libertate a asistării zilnice pe o perioadă de 5  luni, pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la tâlhărie calificată.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 5 ani de închisoare pentru un tâlhar care a intrat peste o bătrână în casă cu un cuțit și i-a luat banii.
 Vizualizări articol: 422 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
5 ani de închisoare pentru un tâlhar care a intrat peste o bătrână în casă cu un cuțit și i-a luat banii0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Autentificaţi-vă pentru a posta comentarii!
Remember
Am uitat parola Înregistrare

Monitorul doreşte ca acest site să fie un spaţiu al discuţiilor civilizate, al comentariilor de bun simţ.
Din acest motiv, cei care postează comentarii la articole trebuie să respecte următoarele reguli:

1. Să se refere doar la articolul la care postează comentarii.
2. Să folosească un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legătura cu textul.
4. Username-ul să nu fie nume de personalităţi ale vieţii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greşeli, incoerenţă, lipsă de documentare etc.

Nerespectarea regulilor menţionate mai sus va duce la ştergerea comentariilor, fără avertisment şi fără explicaţii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinţă interdicţia accesului la această facilitate a site-ului.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei