Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 6 ian 2024 - Anul XXIX, nr. 3 (8532)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

A gonit cu mașina poliției pe urmele sale în mod inexplicabil: nu era nici băut, nici drogat și avea toate actele în regulă

Duminică, 7 Ianuarie 2024 (14:00:48)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un tânăr de 23 de ani, din Straja, s-a distrat în seara zilei de sâmbătă pe drumurile din județ, gonind cu viteze foarte mari cu mașina poliției pe urmele sale. Pentru a-l prinde, polițiștii au apelat la ajutorul unui alt echipaj, care a montat pe carosabil un dispozitiv cu țepi de tipul ”Spike”. Doar atunci vitezomanul a putut fi oprit și verificat. Totul a început în jurul orei 23.15, pe drumul național 2E, în zona Marginea. Polițiștii Secției Rurală 3 Marginea au observat un autoturism marca Audi A6, care circula cu viteză mare. Au încercat să-l oprească și să-l legitimeze pe șofer, numai că acesta și-a continuat cursa nebună. Oamenii legii au plecat în urmărirea fugarului, dar cum acesta avea o mașină cu un motor de 4.000 cmc, misiunea s-a dovedit una imposibilă. În aceste condiții, au apelat la un alt echipaj aflat în serviciu din cadrul Secției de Polițiă Rurală 4 Gălănești. Aceștia i-au pregătit vitezomanului o mică surpriză: un dispozitiv cu țepi pe carosabil. Șoferul a fost prins la Vicovu de Jos, ocazie cu care a fost dat jos din mașină și încătușat. Nu a putut preciza de ce a fugit de polițiști, mai ales că nu era nici băut, nu consumase nici droguri și toate actele erau în regulă. Pentru abaterile la regimul rutier din timpul urmăririi s-a ales cu amenzi în valoare de aproape 6.000 de lei, iar în plus, în următoarele 210 zile va fi pieton.

”Deși mesajul de fermitate în aplicarea legii este unul cât se poate de clar și obiectiv, în continuare șoferi iresponsabili încalcă legea și pun în pericol viața proprie, dar și a altor persoane prin gesturi ce nu respectă măcar o proporționalitate logică între gravitatea abaterii rutiere, urmările în plan juridic și potențialele consecințe tragice.

Neoprirea la semnalul regulamentar al polițistului rutier nu este doar o contravenție și un act de sfidare a legii și autorității, ci poate atrage consecințe din cele mai grave pentru șoferul care încalcă legea, pasagerii din vehiculul acestuia, alți participanți la trafic (șoferi sau pietoni) și chiar pentru polițiștii care vor desfășura activități de interceptare și oprire.

Urmărirea vehiculului care nu oprește la semnalul polițistului generează riscuri suplimentare pe fondul dezvoltării unor viteze superioare de deplasare, presiune psihică suplimentară în condiții asociate de multe ori și consumului de alcool sau substanțe interzise de către șoferi”, au transmis reprezentanții IPJ Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului A gonit cu mașina poliției pe urmele sale în mod inexplicabil: nu era nici băut, nici drogat și avea toate actele în regulă.
 Vizualizări articol: 1818 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
A gonit cu mașina poliției pe urmele sale în mod inexplicabil: nu era nici băut, nici drogat și avea toate actele în regulă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei