Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 6 dec 2023 - Anul XXVIII, nr. 287 (8511)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5772 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Shakespeare, 400 de ani de opere complete, un eveniment dedicat admiratorilor marelui dramaturg englez

Miercuri, 6 Decembrie 2023 (16:41:59)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Colectivul de engleză al Departamentului de Limbi și Literaturi Străine din cadrul Facultății de Litere și Științe ale Comunicării din Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava, în colaborare cu Biblioteca USV și Teatrul Municipal „Matei Vișniec”, organizează timp de două zile seria de manifestări intitulată „400 de ani de opere complete - de la prima ediție In Folio a operei lui Shakespeare, la noua traducere în limba română”. Evenimentele derulate în cursul zilelor de 7 și 8 decembrie aduc în prim-plan activitatea a doi cercetători de marcă în domeniul studiilor shakespeariene, prof.univ.dr. Nicoleta Cinpoeș, de la Universitatea din Worcester, Marea Britanie, autoare a numeroase studii și articole și membră în Asociația Europeană de Studii Shakespeariene (ESRA), precum  și prof.univ.dr. George Volceanov, autor, traducător și coordonatorul celei de-a treia integrale Shakespeare în limba română, membru fondator al Asociației Europene de Studii Shakespeariene.

Manifestările sunt destinate atât cadrelor didactice, studenților, elevilor și oamenilor de teatru, cât și publicului larg, cititorilor și admiratorilor operei marelui dramaturg englez. Ele se vor desfășura începând de joi, ora 16.00, în sala de lectură a Bibliotecii USV, corp E, odată cu lansarea celei de-a treia ediții Shakespeare - Opere Complete (vol. I-XVI), într-o nouă versiune în limba română. Vineri, 8 decembrie, începând cu ora 11.00, în spațiul expozițional al Teatrului Municipal „Matei Vișniec” va  avea locConferința „După 400 de ani. Importanța primei ediții In Folio asupra editărilor, traducerilor și reprezentărilor ulterioare ale pieselor lui Shakespeare”, pentru ca în aceeași zi, începând cu ora 16.00, în Sala Senatului USV, corp A, să se desfășoare conferința „Shakespeare: Translation, Adaptation, Performance”, dedicată studenților, masteranzilor și doctoranzilor de la specializările cu limba engleză din USV, susținută de prof.univ.dr. Nicoleta Cinpoeș.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Shakespeare, 400 de ani de opere complete, un eveniment dedicat admiratorilor marelui dramaturg englez.
 Vizualizări articol: 395 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Shakespeare, 400 de ani de opere complete, un eveniment dedicat admiratorilor marelui dramaturg englez0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei