Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 2 dec 2023 - Anul XXVIII, nr. 284 (8508)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9753 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6364 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Aproape 40.000 de pachete de țigări de contrabandă, descoperite cu ocazia unor percheziții

Duminică, 3 Decembrie 2023 (11:14:49)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Nu mai puțin de 39.364 de pachete de țigări de contrabandă au fost descoperite cu ocazia unor percheziții care s-au derulat în ziua de 1 decembrie. Mai exact, au avut loc șase percheziții la persoane despre care anchetatorii, respectiv polițiști ai Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Suceava și procurori ai Serviciul Teritorial Suceava al Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Crimă Organizată și Terorism (DIICOT), spun că începând cu luna noiembrie a acestui an au constituit un grup infracțional care se ocupa cu contrabanda cu țigări.

”Țigaretele ar fi fost transportate cu autovehicule, având locașuri special amenajate și depozitate, în imobile deținute de membrii grupului infracțional, de unde ar fi fost, ulterior, mutate temporar în alte locații, până la comercializarea către clienți din țară. La data de 1 decembrie, bărbații au fost prinși în flagrant delict în timp ce ar fi deținut, în vederea comercializării, țigarete de contrabandă, de proveniență ucraineană. În cursul aceleași zile, au fost puse în aplicare 6 mandate de percheziție domiciliară, în județul Suceava, fiind descoperite și ridicate 787.280 de țigarete de proveniență extracomunitară, 4 autovehicule folosite în activitatea infracțională, precum și alte mijloace de probă. De asemenea, au fost descoperite și alte bunuri fără documente de proveniență, ambalate în cutii de carton și recipiente din plastic, purtând  mențiuni în limba ucraineană, care au fost predate Direcției Regionale Antifraudă Fiscală Suceava”, se arată într-un comunicat remis de anchetatori.

Cele trei persoane au fost reținute pentru 24 de ore, iar în cursul zilei de 2 decembrie au fost duse în fața unui judecător de drepturi și libertăți de la Tribunalul Suceava cu propunere de arestare preventivă. După ce a analizat propunerea, magistratul de a decis să emită mandate de arestare pentru o perioadă de 30 de zile, în timp ce o altă persoană a fost plasată sub control judiciar, pentru 60 de zile.

Anchetatorii mai spun că suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română și Biroul Tehnic și de Criminalistică din cadrul DIICOT, iar la acțiune au participat polițiști de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Suceava și jandarmii Inspectoratului de Jandarmi Județean Suceava.

Procurorii mai spun că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aproape 40.000 de pachete de țigări de contrabandă, descoperite cu ocazia unor percheziții.
 Vizualizări articol: 2586 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aproape 40.000 de pachete de țigări de contrabandă, descoperite cu ocazia unor percheziții0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei