NewEnergy - Radauti - Suceava
NewEnergy - Radauti - Suceava
NewEnergy - Radauti - Suceava
 
vineri, 3 nov 2023 - Anul XXVIII, nr. 259 (8483)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9771 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6576 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Circa 100 de copii din Frătăuții Noi vor fi consultați gratuit, sâmbătă, de „Caravana cu Medici”. 10 medici sunt voluntari în cadrul Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților

Vineri, 3 Noiembrie 2023 (14:46:22)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Aproximativ 100 de copii din Frătăuții Noi vor fi consultați gratuit, sâmbătă, 4 noiembrie a.c., de „Caravana cu Medici”. Dintre cei 35 de medici care vor acorda consultații și îi vor investiga pe copii, 10 sunt voluntari în cadrul Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților. Directorul Departamentului medical al arhiepiscopiei, călugărul-farmacist Alexandru Moroșan, care este și asistent universitar la Facultatea de Medicină și Științe Biologice a Universității „Ștefan cel Mare” Suceava, a declarat că Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților a fost în parteneriat cu filiala Iași a „Caravanei cu Medici” în mai multe proiecte. De această dată, participă cu 10 medici, dintre care 6 medici pediatri, 2 medici stomatologi și 2 medici oftalmologi, precum și cu echipamente medicale – un ecograf și un electrocardiograf.

Potrivit lui Alexandru Moroșan, la Școala Gimnazială ,,Iraclie Porumbescu'' din Frătăuții Noi consultațiile vor fi acordate în intervalul orar 08.00-16.00, „dar vom sta până la ultimul copil”. În școală s-au amenajat patru săli de consultații pediatrice, două săli pentru consultații stomatologice, una pentru consultații oftalmologice și una pentru ecografie și imagistică. „Va fi un consult pediatric clinic complet și, dacă apar elemente care să necesite investigații mai amănunțite, recomandăm și ecografie. Consultul stomatologic este de asemenea general, se face și educație stomatologică, iar în cazul în care se descoperă carii, se face și tratament, dacă aparținătorul este de acord”, a afirmat directorul Departamentului medical al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților.

Filiala Iași a Caravanei cu Medici va fi prezentă sâmbătă, 4 noiembrie, în comuna Frătăuții Noi din județul Suceava cu o caravana pediatrică în care suntem convinși că va domina energia pozitivă a celor mici.

Din echipa „Caravanei cu Medici” fac parte medici din Iași și din împrejurimi, precum și studenți la medicină. Aceasta și-a asumat misiunea de a oferi îngrijire medicală în mediul rural, susținând comunitățile care au cea mai mare nevoie de ajutor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Circa 100 de copii din Frătăuții Noi vor fi consultați gratuit, sâmbătă, de „Caravana cu Medici”. 10 medici sunt voluntari în cadrul Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților.
 Vizualizări articol: 432 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Circa 100 de copii din Frătăuții Noi vor fi consultați gratuit, sâmbătă, de „Caravana cu Medici”. 10 medici sunt voluntari în cadrul Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei