Ediția din acest an a concursului internațional al muzicii de cameră „Ciprian Porumbescu” a început, luni, la Suceava, în sala Teatrului Municipal „Matei Vișniec”. Luni, după deschiderea oficială, pe scenă au urcat primii competitori. Conform programului transmis de organizatori, luni, de la ora 18.00, vor evolua Cvartetul Transilvan, marți, tot la ora 18.00 - Cvintetul V Coloris; miercuri, 18 octombrie, la aceeași oră - Cvartetul „Ciprian Porumbescu”, iar în seara zilei de 19 octombrie vor avea loc premierea și Gala Laureaților, precum și un concert extraordinar susținut de tenorul Teodor Ilincăi și soprana Paula Iancic, Daniel Paicu (clarinet) și Bogdan Constantin (saxofon), acompaniați de Orchestra Operei Naționale Române din Iași, sub bagheta dirijorului Daniel Jinga.
Componența juriului care va decide ierarhia și premiile pentru cele două secţiuni ale concursului (muzică de cameră și compoziție) este următoarea: președinte Gabriel Croitoru, violonist-concertist și prof. univ. dr. la Universitatea Națională de Muzică București, prim violonist al Cvartetului „Transilvan”; membri – Remus Azoiției (muzică de cameră), profesor de vioară la Royal Academy of Music Londra, prim violonist al Cvartetului „Ad Libitum”; Șerban Mereuță (muzică de cameră), director adjunct-artistic al Filarmonicii „Moldova” din Iași, vioara a II-a a Cvartetului „Ad Libitum”; Adrian Pop (compoziție) - compozitor, prof. univ. dr. la Academia Națională de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca; Viorel Munteanu (compoziție) - compozitor, muzicolog, prof. univ. dr. la Universitatea Națională de Muzică „George Enescu” din Iași; Mircea Neamț (muzică de cameră) - trombon-tubă, muzică de cameră, prof. univ. dr. la Academia Națională de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj; Doru Albu (muzică de cameră) clarinet, muzică de cameră, prof. univ. dr. la Universitatea Națională de Arte „George Enescu” din Iași.
Conform regulamentului concursului, deciziile juriului sunt definitive, neadmițându-se contestații.
Concursul Internațional al Muzicii de Cameră „Ciprian Porumbescu” va avea următoarele premii: Trofeu, în valoare de 3.000 euro; Premiul special „Ciprian Porumbescu”: 1.000 euro; premiile I, II, III și mențiune, la ambele secțiuni, în valoare de 2.000 de euro, 1.500 de euro, 1.000 de euro, respectiv 500 de euro. La secțiunea „Muzică de cameră” există și două premii speciale, de câte 500 de euro.
Premiile vor fi acordate în moneda națională, la cursul oficial BNR și vor fi impozitate conform legii. Conform regulamentului, formația camerală câștigătoare a Trofeului Festivalului Internațional al Muzicii de Cameră „Ciprian Porumbescu” va fi invitată să susțină un recital la următoarea ediție a festivalului.