Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 5 aug 2023 - Anul XXVIII, nr. 182 (8406)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9751 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5879 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Polițiștii i-au ridicat plăcuțele de înmatriculare unui microbuz cu care se făceau curse din Dolhasca spre Germania

Sâmbătă, 5 August 2023 (14:26:54)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Polițiștii de la Serviciul Rutier Suceava au organizat, pe 3 august o acțiune de control care a urmărit verificarea celor care fac transport public de persoane sau mărfuri cu plecare din județul Suceava.

Au fost verificate în total 54 de mașini de transport persoane sau mărfuri iar cel mai reprezentativ caz prezentat de polițiști este de la Dolhasca.

Un localnic a fost oprit în timp ce conducea un microbuz cu capacitatea de 8+1 locuri, despre care existau date că face transport de la Dolhasca spre orașe din Germania, fără a deține autorizație de transport persoane. Polițiștii i-au aplicat bărbatului o amendă de 1.000 de lei, în baza Legii 38/2003, privind transportul în regim taxi și au dispus măsura complementară a suspendării dreptului de utilizare a vehiculului pentru 6 luni și retragerea certificatului de înmatriculare și a plăcuțelor cu numărul de înmatriculare.

În total, în cadrul acțiunii au fost aplicate 29 de amenzi, în valoare de aproape 30.000 de lei, la acte normative privind transportul de persoane și mărfuri.

Îmbucurător este că din cei 54 de șoferi de pe mașini de transport persoane sau mărfuri verificați cu etilotetsul, nici unul nu era băut.

În cadrul acțiunii, polițiștii au reținut și 4 permise de conducere și au retras 3 certificate de înmatriculare ale unor vehicule destinate transportului ( pentru ITP expirat, lipsă RCA, lipsă autorizație taxi).

Polițiștii transmit un mesaj important și pentru sucevenii care de multe ori nu se uită în ce mașini se urcă în scopul de a călători:

”Polițiștii solicită cetăţenilor să nu apeleze la variante de transport neautorizate, punându-şi viaţa în pericol. Apelarea la astfel de soluţii de compromis privind transportul rutier implică riscuri foarte mari. Există posibilitatea ca şoferii respectivi să nu posede permis de conducere sau să nu aibă abilităţile necesare transportatorilor rutieri autorizaţi, să fie sub influenţa alcoolului sau să aibă intenţii de natură infracţională. De asemenea, astfel de vehicule utilizate nu sunt autorizate şi verificate din punct de vedere tehnic pentru desfăşurarea de activităţi de transport public de persoane.Solicităm totodată cetăţenilor să sesizeze de îndată astfel de practici neautorizate şi care dăunează în mod grav atât mediului legal de afaceri dar şi siguranţei rutiere”, a transmis comisarul-șef Ionuț Epureanu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Polițiștii i-au ridicat plăcuțele de înmatriculare unui microbuz cu care se făceau curse din Dolhasca spre Germania.
 Vizualizări articol: 1912 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Polițiștii i-au ridicat plăcuțele de înmatriculare unui microbuz cu care se făceau curse din Dolhasca spre Germania0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei