Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 5 aug 2023 - Anul XXVIII, nr. 182 (8406)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9751 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5879 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Șef de promoție

Tânăr câmpulungean, absolvent de succes al Academiei Tehnice Militare „Ferdinand I”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Sublocotenent inginer Tiberiu Constantin Calistru, un tânăr originar din Câmpulung Moldovenesc, a fost desemnat șeful promoției 2023 „General Constantin Christecu - 100” la specializarea „Blindate, automobile și tractoare”, din cadrul Facultății de Aeronave și Autovehicule militare a Academiei Tehnice Militare „Ferdinand I”.

Tiberiu a terminat facultatea cu media 9.33.

Absolvent al Colegiului Național Militar „Ștefan cel Mare”, promoția 2019, tânărul s-a remarcat permanent prin implicare și conștiinciozitate.

„Pentru noi, câmpulungenii, este un liceu de mândrie. Întotdeauna vedeam prin oraș elevii militari pe care nu puteai să nu-i recunoști, să nu le observi uniforma. Cunoșteam și nivelul ridicat de pregătire care se făcea în liceu”, mărturisea Tiberiu pentru presamil.ro, în urmă cu două luni.

În timpul academiei, în anul IV de studiu a participat la un stagiu Erasmus+ la Universitatea Militară de Tehnologie din Varșovia, Polonia, în domeniul armamentului și sistemelor de conducere a focului, stagiu care l-a ajutat să realizeze lucrarea de licență de nota 10, intitulată „Studiul caracteristicilor unui motor turbină cu gaze, utilizat în tracțiunea unui tanc".

 

„M-am dedicat învățatului, dar și pregătirii militare”

Despre parcursul său în învățământul militar, sublocotenent inginer Tiberiu Constantin Calistru a transmis câteva gânduri.

„Pe parcursul liceului am învățat cum să fiu organizat, iar pregătirea militară mi-a permis să mă adaptez foarte bine condițiilor din academie. Faptul că am fost înlocuitor al comandantului de pluton în anul IV mi-a permis să înțeleg ce înseamnă să ai oameni în subordine și să pot gestiona nevoile fiecăruia. Acum realizez ce mult m-a ajutat funcția îndeplinită și cum anii de liceu mi-au ghidat pașii spre realizările din academie.

Pe timpul academiei m-am dedicat învățatului, dar și pregătirii militare. Din aceste motive, pe parcursul anilor I, II și III am fost înlocuitorul comandantului de pluton, iar în anul IV am îndeplinit funcția onorifică de înlocuitor al comandantului Academiei Tehnice Militare <Ferdinand I>, cu gradul de student plutonier adjutant principal. Funcția în sine a venit cu foarte multă responsabilitate, fiind reprezentantul colegilor.

În final, vreau să le mulțumesc tuturor pentru sprijinul acordat. În primul rând familiei, care m-a susținut și a fost alături de mine. Mulțumesc profesorilor care m-au ghidat și îndrumat și personalului militar care m-a instruit”, a mai transmis tânărul.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tânăr câmpulungean, absolvent de succes al Academiei Tehnice Militare „Ferdinand I”.
 Vizualizări articol: 1018 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Tânăr câmpulungean, absolvent de succes al Academiei Tehnice Militare „Ferdinand I”5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei