Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 10 iul 2023 - Anul XXVIII, nr. 159 (8383)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Elevii care au susţinut examenul de bac pot cere să-şi revadă lucrările

Luni, 10 Iulie 2023 (13:56:57)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Absolvenţii de liceu care au susţinut probele examenului de bacalaureat au posibilitatea de a-şi revedea tezele pe care le-au predat, la oricare dintre cele trei probe scrise.

Important de menționat că tezele nu mai pot fi recorectate, iar nota nu mai poate fi modificată, iar acest pas nu implică consultarea baremului după care a fost corectată teza.

Conform procedurii Ministerului Educației, candidații care vor să își vadă lucrările de la bacalaureat 2023, sesiunea iunie-iulie, trebuie să depună o cerere la centrul unde au dat examenele în zilele de 10 și 11 iulie.

Pe 18 și 19 iulie, candidații care au solicitat vizualizarea lucrărilor pot face acest lucru la centrele de examen anunțate în prealabil de Inspectoratul Școlar Județean.

Potrivit metodologiei, vizualizarea tezei se face în prezența unei persoane desemnate de președintele comisiei de examen, candidatul neavând dreptul de a fotografia sau filma lucrarea sau de a deține copia acesteia.

În sala destinată acestei activități, este permisă intrarea numai a câte unui candidat însoțit obligatoriu de reprezentantul legal al acestuia.

Reamintim că rata de promovare a examenului de bacalaureat în Suceava a fost de 77,4%, fiind aproape la același nivel cu procentul din sesiunea iunie-iulie 2022 (77,9%). Rata de promovare la nivel național este 75%.

Astfel, după evaluarea contestațiilor, s-au înregistrat 3.872 candidați promovați, 1.127 candidați respinși, 168 candidați absenți și 2 candidați eliminați pentru fraudă sau tentativă de fraudă.

Dintre promovați, 867 au obținut medii între 6-6,99, 920 au obținut medii între 7-7,99, 1.219 au obținut medii între 8-8,99, 864 au obținut medii între 9-9,99, iar două candidate, de la Colegiul Național ”Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuți, au obținut media 10.

A doua sesiune de examen se va desfășura în perioada 7-29 august, fiind precedată de etapa de înscriere (17-24 iulie).

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Elevii care au susţinut examenul de bac pot cere să-şi revadă lucrările.
 Vizualizări articol: 1057 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Elevii care au susţinut examenul de bac pot cere să-şi revadă lucrările0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei