Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 15 iun 2023 - Anul XXVIII, nr. 138 (8362)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5772 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților atenționează credincioșii să nu încurajeze cerșetoria

Joi, 15 Iunie 2023 (13:01:59)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților a transmis, miercuri, un apel către enoriașii săi, de a nu încuraja cerșetoria și de a face milostenie „cu discernământ”.

Prin biroul său de presă, Arhiepiscopia arată că „filantropia reprezintă o latură importantă a activității Bisericii și fiecare creștin (cleric sau laic) este îndemnat să arate prin fapte iubirea față de aproapele”, însă din păcate există „și situații când acești beneficiari nu sunt sinceri și risipesc darul nostru în mod necuviincios, sprijinind de fapt grupuri infracționale organizate”.

„Biserica nu încurajează cerșetoria, care întreține un lanț vicios, însă încurajează ajutarea semenilor aflați în situații vulnerabile, recomandând discernământ atunci când vrem să facem fapte de milostenie. Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților desfășoară la nivelul Centrului Eparhial, prin Sectorul de Asistență Socială și Medicală, activități de strângere de fonduri sau bunuri pentru nevoiași, pentru diverse cazuri sociale etc., care sunt luate în evidență, în baza documentelor justificative. În sensul evitării cerșetoriei și pentru a preîntâmpina eventualele intenții de hoție, instituțiile însărcinate cu gestionarea ordinii publice vor oferi suport pe toată perioada desfășurării hramului Mănăstirii „Sfântul Mare Mucenic Ioan cel Nou de la Suceava”, Catedrala Arhiepiscopală”, se precizează în comunicatul remis presei. 

Credincioșii care vor participa la sărbătoarea hramului sunt îndemnați „să fie cu luare aminte la cei pe care doresc să îi ajute”, pentru a evita situațiile în care „persoane rău intenționate doresc să profite de buna credință a binefăcătorilor”. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților atenționează credincioșii să nu încurajeze cerșetoria.
 Vizualizări articol: 1230 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților atenționează credincioșii să nu încurajeze cerșetoria5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei