Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 1 iun 2022 - Anul XXVII, nr. 126 (8043)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Festivalul internațional Video Art pentru tineret debutează joi

Miercuri, 1 Iunie 2022 (14:26:13)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Festivalul internațional Video Art pentru tineret își deschide porțile joi, 2 iunie. Aflat la cea de-a 13 ediție, festivalul sucevean organizat de Colegiul  Național „Petru Rareș” și Clubul Video Art al elevilor de la acest colegiu se va desfășura în perioada  2- 5 iunie.

Cunoscut în lumea competitorilor de vârstă adolescentină drept unul original prin formatul deja consacrat, după cum ne-a sus coordonatorul festivalului, prof. Viorel Ieremie, competiția a înregistrat și în acest an o afluență pe măsură în ceea ce privește filmele și spoturile publicitare înscrise în competiție. Juriul internațional a stabilit echipele nominalizate  în cadrul celor două secțiuni, echipe ce vor veni la Suceava pentru etapa finală. În cadrul celor două secțiuni au fost înscrise 35 de filme și spoturi din patru țări. Asupra acestora juriul a deliberat, nominalizând, conform regulamentului, douăzeci de echipe, câte zece la fiecare secțiune.

·       Zile „de foc” pentru concurenți

După o pauză de trei ani în ceea ce privește participarea directă, festivalul, asemenea multor manifestări de profil, pornește cu dreptul și promite o ediție de colecție.

Pentru cei care vor participa la așa-numita probă de film, juriul a pregătit o temă de concurs inedită, care nu a mai fost abordată niciodată în cadrul etapei finale.  „Conform uzanțelor, tema e secretă deocamdată, tinerii competitori aflând ceea ce au de filmat abia în preziua de concurs, urmând ca a doua zi să realizeze scurtmetrajul dedicat, într-o ieșire în teren, organizată în acest scop. Din cele trei zile de festival-concurs, cel puțin două vor fi <de foc>, căci solicitarea va fi maximă pentru concurenți, mai ales că îi așteaptă premii importante oferite de partenerii tradiționali ai festivalului”, a mai transmis coordonatorul festivalului.

·       Festivalul Video Art a intrat sub patronajul UNICA din 2015

Festivalul internațional Video Art este o manifestare acreditată internațional, care se desfășoară sub patronajul Uniunii Internaționale de Cinema (UNICA), cea mai veche organizație specifică din Europa, ce reunește laolaltă cineamatorii din peste 30 de țări ale Europei. Aflată sub auspiciile UNESCO, această organizație patronează o serie de festivaluri europene, considerate de încredere din perspectiva formatului de organizare, a jurizării, cât și a profilului participanților. Din această perspectivă, Festivalul Video Art a intrat sub patronajul UNICA din 2015, când a fost validat ca festival ce corespunde din punct de vedere calitativ și organizatoric cerințelor unui asemenea eveniment internațional. Drept urmare i s-a conferit meritul de a acorda Medalia UNICA, distincție foarte importantă în rândul cineamatorilor din Europa.

Este, de asemenea, un eveniment aflat în Calendarul Activităților Educative Naționale pe care Ministerul Educației le derulează, anual, în parteneriat cu unitățile de învățământ din teritoriu.

La ediția din 2019, înainte de apariția restricțiilor, se înregistraseră nouă țări participante, cu peste 60 de filme. „Cu siguranță evenimentul va înregistra pe mai departe o afluență crescândă, mai ales că recunoașterea internațională este în creștere, având în vedere activitatea competițională internațională și de promovare pe care elevii de la Clubul Video ART al Colegiului Național <Petru Rareș> din Suceava o derulează permanent”, a mai completat prof. Viorel Ieremie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Festivalul internațional Video Art pentru tineret debutează joi.
 Vizualizări articol: 922 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Festivalul internațional Video Art pentru tineret debutează joi0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei