Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 1 iun 2022 - Anul XXVII, nr. 126 (8043)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


Steliano, câine de circ!

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Doar Dinamo București, mai precis retrogradarea acestei echipe, mă poate face să eludez și astăzi subiectul Roland Garros, la care s-au strâns atâtea. Mă voi revanșa data viitoare, căci aseară se va fi jucat sfertul Nadal  - Djokovic, meciul esență al acestui turneu și poate al întregii rivalități GOAT (cel mai bun din toate timpurile).

Așadar, Dinamo n-a reușit miniremontada cu șepcile roșii, ceea ce e departe de a fi o surpriză. Se putea întâmpla și invers, adică să nu intre centrarea aia greșită, dar să intre acolada lui Matei, dar are și norocul demnitatea lui! Era mai bine ca retrogradarea să vină la vremea ei, când se mai putea salva ceva, când clubul se putea reinventa. Ce înjurături și-a luat Răducioiu acum câțiva ani pentru că a enunțat o astfel de părere! Dezastrul începuse să fie previzibil de pe vremea ignorantului și arogantului Negoiță, care bătea cui după cui în coșciugul lui Dinamo cu deciziile lui de stăpân pe plantație. Bineînțeles că a urmat potopul, echipa a fost salvată ba de condițiile pandemie, ba de falimentul altor cluburi. Sigur, când a fost escrocată de spaniolii ăia a fost salvată și de suporteri, dar aici e vorba de marea masă a suporterilor, ăia care plângeau în tribună și care donaseră bani cu bună-credință, nu ăia dezastruoși sau interesați care au administrat fondul sau chiar clubul. Și nici ăia cu ochii înroșiți în cap care l-au dezbrăcat pe Sorescu, obligându-l practic pe singurul care arăta a fotbalist să evadeze din casa de nebuni. Apropo, deși s-a transferat în iarnă, Sorescu n-a putut fi depășit de vreun alt dinamovist la numărul golurilor marcate! În schimb, Torje nu mai e capabil nici măcar să șuteze decent la poartă, pe finalul returului cu U Cluj și-a bătut joc de o ocazie lovind mingea în cap ca la județeană, nu ca în Serie A, La Liga sau la națională, acolo unde a jucat cândva, nu chiar așa demult. Dar dacă ar fi să aleg jucătorul emblematic al acestui Dinamo, atunci acela ar fi Steliano Filip! Băiatul ăsta și-a bătut joc în repetate rânduri de munca echipei, iar tackling-ul ăla la antrenorul clujenilor a arătat perfect cât de limitat este, nu numai la fotbal.

Una peste alta, ce mare chestie înseamnă o retrogradare, aș fi putut umple spațiul ăsta doar cu nume de echipe mult mai importante decât Dinamo care au retrogradat, chiar falimentat, apoi au redevenit ce au fost sau chiar mai mult decât atât. Iată, Nothingam Forest a revenit în Premier League după mai bine de 20 de ani prin inferioare. Și ăștia chiar s-au pregătit la viața lor pentru Cupa Campionilor!

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Steliano, câine de circ!.
 Vizualizări articol: 740 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 4 voturi
Steliano, câine de circ!4.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei