Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 13 mai 2022 - Anul XXVII, nr. 110 (8027)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Crucea Roșie Română și IFRC au sprijinit 7.300 de persoane în prima săptămână de implementare a programului de asistență financiară de urgență

Vineri, 13 Mai 2022 (13:48:40)

 

Crucea Roșie Română a sprijinit în prima săptămână de implementare a programului de asistență financiară 7.300 de cetățeni ucraineni. Programul este finanțat de Federația Internațională a Societăților de Cruce Roșie și Semilună Roșie (IFRC) și constă în acordare unei alocații financiare de urgență pentru persoanele care au părăsit Ucraina din cauza conflictului armat.

Directorul general al Crucii Roșii Române, domnul Ioan Silviu Lefter, declară:

"Crucea Roșie Română continuă să acționeze pentru a acorda ajutor esențial persoanelor afectate de conflictul armat din Ucraina. Pe lângă sprijinul cu alimente de bază, articole de primă necesitate, produse de igienă, servicii medicale și de asistență psihologică, precum și diseminarea de informații prin call center, începem să oferim și asistență financiară pentru a ajuta oamenii care au pierdut atât de mult. Crucea Roșie Română este mândră să folosească un sistem inovator de accesare a acestor fonduri printr-o aplicație digitală pentru telefoane care permite înregistrarea solicitanților, indiferent unde se află în România."

Cetățenii ucraineni sunt rugați să furnizeze un act de identitate emis de autorități ca parte a procesului de înregistrare digitală. Acest sprijin financiar îi va ajuta să își acopere o parte din nevoi în această perioadă incertă, în timp ce planifică următorii pași în călătoria lor spre siguranță.

Managerul de operațiuni al IFRC pentru România, dna Dorothy Francis, a declarat:

"Deja am primit feedback de la persoanele care s-au înregistrat; acestea apreciază ușurința cu care pot accesa ajutorul, indiferent de locul în care se află. O femeie ne-a trimis un mesaj prin SMS pentru a spune că a izbucnit în lacrimi de bucurie atunci când a primit mesajul că  i se va acorda ajutorul. Oamenii sunt atât de recunoscători pentru acest sprijin!"

Crucea Roșie Română promovează astfel de programe de asistență financiară pentru că ele dau posibilitatea persoanelor afectate de criză să ia propriile decizii cu privire la tipul de ajutor de care au nevoie, diversifică modalitățile de ajutor și sprijină piețele locale.

Persoanele care fug de conflictul din Ucraina și care locuiesc în România pot afla mai multe informații despre programul financiar și despre cum se pot înregistra, vizitând paginile de internet ukrainefinancialassistance.ifrc.org sau crucearosie.ro .

 

(Nadia Lazăr, Expert comunicare)

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Crucea Roșie Română și IFRC au sprijinit 7.300 de persoane în prima săptămână de implementare a programului de asistență financiară de urgență.
 Vizualizări articol: 622 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Crucea Roșie Română și IFRC au sprijinit 7.300 de persoane în prima săptămână de implementare a programului de asistență financiară de urgență0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei