Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 13 mai 2022 - Anul XXVII, nr. 110 (8027)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

Sute de tineri, elevi, profesori, voluntari au participat vineri la o acțiune împotriva violenței

Vineri, 13 Mai 2022 (14:58:40)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Sute de elevi, profesori, voluntari au participat vineri, 13 mai, la un marș antiviolență și la o acțiune de tip Flash Mob, la care s-au implicat și reprezentați ai Palatului Copiilor Suceava. Participanții au venit la marş „înarmaţi” cu pancarte, pe care erau scrise diferite mesaje: „Alcoolul și drogul nu te fac mare!”, „Violența este arma celor slabi”, „Fii inteligent, nu fi violent”, „Respectă viața!”, „Violența este replica incultului”, „Drogurile și alcoolul distrug inocența și viața!”, „Acordă-ne și nouă prioritate!”.

Una dintre elevele prezente la marș ne-a spus că „o acţiune de amploare, cum a fost marşul organizat pe străzile municipiului Suceava, cu mesaje directe, adresate opiniei publice, poate schimba ceva în comportamentul tinerilor”. Referitor la consumul de alcool, tutun, droguri în rândul tinerilor, eleva a completat: „Putem să-i oprim, să le întindem o mână de ajutor. Cel puţin să le arătăm că ne pasă şi că au şansa să se oprească acum, până nu este prea târziu”.

În aceeași zi, participanții la marș au asistat și la o simulare de accident rutier, activitate ce a fost sprijinită de Remat SC Alin For You SRL, ce a pus la dispoziție două autoturisme pentru efectuarea simulării accidentului rutier. Acţiunile s-au desfăşurat în cadrul Săptămânii Naţionale a Voluntariatului, a X-a ediţie (9-15 mai 2022), și au avut ca scop sensibilizarea opiniei publice şi a factorilor de decizie în vederea diminuării obstacolelor şi prevenirii consumului de droguri, plante etnobotanice, violenţă, tutun şi accidente rutiere.

Organizatorii acțiunilor din centrul municipiului Suceava au fost Asociaţia de ajutorare a copiilor şi tinerilor dotaţi, talentaţi şi din sistemul de protecţie a copilului aflat în dificultate „Euroactiv”, Asociaţia „Alecs Group”, Asociaţia „Plai Străbun” și Compartimentul de Prevenire și Analiză din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Suceava, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sute de tineri, elevi, profesori, voluntari au participat vineri la o acțiune împotriva violenței.
 Vizualizări articol: 546 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sute de tineri, elevi, profesori, voluntari au participat vineri la o acțiune împotriva violenței0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei