Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 7 apr 2022 - Anul XXVII, nr. 81 (7998)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Campanie DSP pentru protejarea mediului și un mod de viață sănătos, cu limitarea poluării

Joi, 7 Aprilie 2022 (11:05:36)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ziua Mondială a Sănătății este marcată, în aceast an, prin campanii de informare cu privire la importanța mediului înconjurător pentru sănătatea oamenilor și acțiunile urgente necesare pentru a menține planeta și oamenii sănătoși. Direcția de Sănătate Publică Suceava este direct implicată în astfel de acțiuni, furnizând materiale de informare – distribuite prin spaţiile de aşteptare de la cabinetele medicilor de familie; prin asistenții medicali comunitari și mediatorii sanitari în comunitățile locale în care aceștia își desfăsoară activitatea; prin implicarea furnizorilor de servicii medicale etc. 

Purtătorul de cuvânt al DSP, Gabriela Băncilă, a furnizat un material informativ cu date statistice referitoare la principalele probleme cu care se confruntă omenirea din cauza problemelor de mediu. Astfel, Organizația Mondială a Sănătății estimează că peste 13 milioane de decese în întreaga lume, în fiecare an, sunt provocate de cauze de mediu care pot fi evitate. De asemenea, evenimentele meteorologice extreme, degradarea terenurilor și deficitul de apă afectează sănătatea întregii populații. Sistemele de producere a alimentelor și băuturilor ultraprocesate și nesănătoase conduc la un val de obezitate, crescând incidența cancerului și bolilor de inimă, generând în același timp o treime din emisiile de gaze cu efect de seră.

Pentru România, o problemă majoră o reprezintă gestionarea deșeurilor. „Performanța țării este în continuare caracterizată de rata foarte scăzută de reciclare a deșeurilor municipale (14%, care include 7% din reciclarea materialelor și 7% din compostare) și prin rate foarte ridicate de depozitare a deșeurilor, contrar ierarhiei deșeurilor și obiectivelor de reciclare stabilite la nivelul UE. În plus, ratele de reciclare stagnează din 2013, în timp ce rata de incinerare a crescut ușor la 4%. Rata de depozitare a deșeurilor raportată de România Comisiei Europene în 2017 a fost de 70%. Cifra nu include totuși depozitarea temporară înainte de eliminare, care, dacă ar fi adăugată, ar ridica și mai mult această rată”, se arată în comunicat.

În 2017, generarea de deșeuri municipale pe cap de locuitor în România a fost de 272 kg, mai mare cu 18 kg decât în 2013, dar cu mult sub media UE, care este de aproximativ 487 de kg. „Prin campania „Planeta noastră, sănătatea noastră”, OMS îndeamnă guvernele și publicul să împărtășească povești despre pașii pe care îi întreprind pentru a proteja planeta și sănătatea lor și pentru a acorda prioritate societăților de bunăstare”, a mai transmis Gabriela Băncilă.

Grupurile țintă ale campaniei sunt populația generală, autoritățile publice, corporațiile, personalul din unități sanitare. Obiectivul este creșterea nivelului de informare cu privire la acțiunile urgente necesare pentru a menține planeta și oamenii sănătoși și pentru a promova o mișcare de creare a societăților în care economiile se concentrează asupra sănătăți și bunăstării. Sloganul OMS pentru Ziua Mondială a Sănătății din acest an este „Planeta noastră - sănătatea noastră. Să înlăturăm poluarea aerului, apei și hranei! Pentru un viitor sănătos!”.

Informații suplimentare se găsesc pe site-ul Direcţiei de Sănătate Publică Judeţene Suceava: https://www.dspsv.ro/promovarea-sanatatii/.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Campanie DSP pentru protejarea mediului și un mod de viață sănătos, cu limitarea poluării.
 Vizualizări articol: 642 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Campanie DSP pentru protejarea mediului și un mod de viață sănătos, cu limitarea poluării0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei