Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 7 apr 2022 - Anul XXVII, nr. 81 (7998)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Lansarea cărții „Doamne Clopot. Vise cadou” de Maria Pușcașu, la Biblioteca Bucovinei

Joi, 7 Aprilie 2022 (13:30:59)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La Biblioteca Bucovinei „I. G. Sbiera”, în Sala „Elena Greculesi”, a avut loc joi, 7 aprilie, lansarea cărții „Doamne Clopot. Vise cadou”

de Maria Pușcașu, în vârstă de 13 ani. Prefața cărții este semnată de scriitoarea Adina Rosetti. Textele adunate în carte au fost scrise de eleva Maria Pușcașu când avea 11 ani. Adina Rosetti scrie în prefața cărții: „Aș ieși oricând la un ceai cu doamnele-clopot ale Mariei! Sau, și mai bine, m-aș lăsa dusă de ele în lumea lor cu gânduri presate, cu nuci amare și triste, bufoni de cerneală, case portocalii și scrisori cu aromă de rodie. E tare frumos acolo, m-aș pierde de tot și nu mi-ar părea rău deloc. Ceasul s-ar opri de tot și ne-ar învălui albastrul. Ar mirosi a cozonac și-a caise, a lumină dulce de amiază și-a amintiri plăcute... (...)”. Tot în prefața cărții, Adina Rosetti scrie: „Toți copiii sunt creativi și plini de imaginație, e adevărat, dar mai e ceva rar și prețios pe care l-am întâlnit în poveștile scrise de Maria: o sensibilitate specială. Un fel poetic de-a privi lumea, un soi de empatie și căldură cu care-și privește toate personajele inventate. Mă bucur că își folosește acest talent special nu doar pentru a scrie, dar și pentru a ilustra! Nu știu cum a ajuns să născocească aceste „doamne clopot” (chiar, Maria, de unde ideea asta?), dar vă promit că veți găsi în paginile ei mici bijuterii, pline de imaginație, de candoare, de zâmbete, dar și de tristețe sau nostalgie, momente de meditație și întrebări despre lucruri importante. În lumea Mariei triunghiurile reci devin cercuri de lumină!”.

Lansarea cărții „Doamne Clopot. Vise cadou” de Maria Pușcașu se înscrie în proiectul „Pași spre Bibliotecă”, 1- 8 aprilie 2022, organizat de Biblioteca Bucovinei „I. G. Sbiera”. Începând cu anul 1967, în fiecare an, pe 2 aprilie (data de naştere a scriitorului Hans Christian Andersen), în întreaga lume se sărbătoreşte Ziua internaţională a cărţii pentru copii şi tineret. Sărbătorirea acestei zile este un omagiu adus marelui scriitor danez, cunoscut în întreaga lume pentru opera literară dedicată copiilor, dar şi o încercare în plus de a-i atrage pe cei mai mici cititori în minunatul univers al cărţilor. De aceea, în perioada 1-8 aprilie 2022, Biblioteca Bucovinei ,,I. G. Sbiera” organizează diverse activităţi cu şi pentru copii, importanţa lecturii fiind evidentă şi mereu actuală. Vineri, pe 8 aprilie, între orele 9:00-11:00, la Bibliotecă se va desfășura acțiunea „Ne place să citim!”, cu elevi de la Școala Gimnazială Nr. 1 Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Lansarea cărții „Doamne Clopot. Vise cadou” de Maria Pușcașu, la Biblioteca Bucovinei.
 Vizualizări articol: 679 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Lansarea cărții „Doamne Clopot. Vise cadou” de Maria Pușcașu, la Biblioteca Bucovinei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei