Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 27 nov 2021 - Anul XXVI, nr. 279 (7891)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Arestați pentru transportul a cel puțin 24 de migranți în mai puțin de o lună

Duminică, 28 Noiembrie 2021 (15:32:44)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Doi suceveni care au și cetățenie ucraineană au fost prinși în flagrant, în urma unei acțiuni a structurilor de combatere a crimei organizate, în timp ce transportau cinci migranți, preluați din zona frontierei și transportați până în municipiul Rădăuți. Cei doi erau deja monitorizați din cercetări reieșind că, începând din noiembrie 2021, împreună cu alți cetățeni ucraineni, ar fi constituit un grup infracţional organizat și ar fi acţionat împreună şi în mod coordonat pentru a călăuzi, transfera sau adăposti migranți care, odată intrați în spațiul UE, cer azil.

Pentru perioada 4-27 noiembrie sunt date despre transportul mai multor grupuri, în total 24 de migranți, cetățeni originari din Bangladesh, India, Pakistan și Somalia.

Polițiștii de la Brigada de Combatere a Crimei Organizate Suceava, împreună cu procurorii de la DIICOT – Serviciul Teritorial Suceava, și cu sprijinul polițiștilor de frontieră, au acționat vineri, 26 noiembrie, când Arcadie Vladian și Vasile Pițul au fost depistați în flagrant, în timp ce transportau cinci migranți, cu un microbuz modificat. Flagrantul a fost realizat în zona Rădăuți.

Cei doi inculpați au fost puși sub acuzare pentru comiterea infracțiunilor de ”constituire de grup infracțional organizat” și ”trafic de migranți în formă continuată” fiind, în primă fază, reținuți pentru 24 de ore. Sâmbătă, în urma propunerii înaintate de procurorii de la DIICOT – Serviciul Teritorial Suceava, Tribunalul Suceava a emis mandate de arestare pentru 30 de zile pe numele ambilor inculpați amintiți mai sus. Acțiunea s-a derulat și cu sprijinul Inspectoratului de Poliție Județean Suceava. Cei doi arestați pot contesta măsura de arestare preventivă la instanța superioară și se bucură de prezumția de nevinovăție, până la o sentință definitivă a instanțelor de judecată.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Arestați pentru transportul a cel puțin 24 de migranți în mai puțin de o lună.
 Vizualizări articol: 1918 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Arestați pentru transportul a cel puțin 24 de migranți în mai puțin de o lună0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei