Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 10 nov 2021 - Anul XXVI, nr. 264 (7876)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Spitalul de Urgență Suceava a primit o nouă tranșă de anticorpi monoclonali pentru pacienți cu forme ușoare și medii de Covid

Miercuri, 10 Noiembrie 2021 (14:53:52)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava a primit, luni, 8 noiembrie a.c., o nouă tranșă de aproximativ 100 de doze de anticorpi monoclonali, care pot asigura tratamentul pentru circa 100 de pacienți cu forme ușoare și medii de Covid-19. Purtătorul de cuvânt al spitalului, dr. Dan Teodorovici, a precizat că administrarea acestui medicament inovator are criterii extrem de stricte, tratamentul corect prevenind cu succes trecerea la stadii severe.

Medicul a subliniat că acest tratament se administrează pacienților cu forme ușoare și medii de boală, care nu necesită administrare de oxigen și care au factori de risc semnificativi pentru evoluția severă a COVID-19 (una sau mai multe comorbidități), de preferat în primele 3-5 zile de la debutul simptomelor. Eficiența anticorpilor monoclonali depinde de administrarea cât mai precoce după debutul bolii, nu mai târziu de primele 7 zile.

Criteriile de eligibilitate sunt: 1. semnarea consimțământului informat; 2. forme ușoare, care nu au nevoie de supliment de oxigen; 3. administrarea la mai puțin de 7 zile de la debutul simptomatologiei; 4. factori de risc pentru evoluție severă: se prioritizează persoane cu mai mulți factori de risc; 5. vârsta>65 ani; 6. Indicele de masă corporală (masa unei persoane raportată la înălțime) BMI>30kg/m2; 7. boli cardiovasculare severe, insuficiență cardiacă NYHA 4, Infarct miocardic recent, cardiopatie ischemică severă; 8. bronhopneumopatie cronică obstructivă (BPCO); 9. diabet zaharat tip 1; 10. terapie imunosupresoare - terapii biologice; 11. pacienți cu transplant de organe sau măduvă; 12. pacienți cu neoplazii sau hemopatii în terapie; 13. SIDA.

Pentru a fi eligibil pentru tratamentul cu anticorpi monoclonali un pacient infectat cu SARS-CoV-2 trebuie să îndeplinească primele trei criterii și cel puțin unul din factorii de risc, cumulativ.

Doctorul Teodorovici a declarat că din păcate pacienții vin la spital târziu, în faze avansate ale bolii, astfel că de luni până miercuri nici un pacient cu Covid nu s-a încadrat în criteriile de eligibilitate. Din data de 19 octombrie până acum, spitalul din Suceava a primit 146 de doze, în trei tranșe, toate cele primite anterior fiind administrate.  

Odată intrate în farmacia spitalului, medicamentele pot fi eliberate pacienților după o prealabilă evaluare clinico-biologică care poate fi realizată fie în spital, fie în cabinetele medicilor de familie care, mai apoi, îndrumă pacienții pentru administrare în spital. Administrarea se poate face în 3 locații: prin spitalizare de zi, la camera de gardă și în Unitatea de Primiri Urgențe.

Pacienții beneficiază de acest tratament, ca terapie, în situația îmbolnăvirii și testării în primele 5 zile de la primul simptom.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Spitalul de Urgență Suceava a primit o nouă tranșă de anticorpi monoclonali pentru pacienți cu forme ușoare și medii de Covid.
 Vizualizări articol: 1480 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Spitalul de Urgență Suceava a primit o nouă tranșă de anticorpi monoclonali pentru pacienți cu forme ușoare și medii de Covid0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei