Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 9 nov 2021 - Anul XXVI, nr. 263 (7875)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Politic

Ioan Stan: PSD are programe și politici pe care le poate discuta cu PNL, dar are și măsuri la care nu poate renunța

Marţi, 9 Noiembrie 2021 (11:00:00)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Președintele PSD Suceava, senatorul Ioan Stan, a anunțat că în urma unei decizii a Comitetului Politic Național, acest partid a hotărât să înceapă oficial negocierile cu PNL însă nu va intra cu orice preț la guvernare. Ioan Stan a spus că PSD acceptă această responsabilitate numai în contextul în care își pune în aplicare un program de guvernare coerent și realist care să asigure depășirea situației de criză pe care o traversează în acest moment România.

„În acest sens este evident că avem nevoie de pârghiile necesare pentru atingerea acestui țel. De aici rezultă necesitatea preluării anumitor portofolii ministeriale, precum Finanțele sau Sănătatea. De asemenea, românii trebuie să știe că nu împărțim funcții în guvern, ci sarcini și responsabilități care să aducă stabilizare, apoi normalitate, în vederea relansării economice și sociale”, a declarat Stan. El a subliniat faptul că PSD are programe și politici pe care le poate discuta cu PNL, dar are și măsuri la care nu poate renunța. Liderul PSD Suceava a arătat că printre aceste măsuri se numără testarea extinsă și vaccinarea anti-Covid, aducerea în prima linie a specialiștilor în sănătate, precum și susținerea campaniei de vaccinare printr-o abordare onestă față de populație. „Totodată insistăm asupra plafonării prețurilor la energie, asupra compensării facturilor la energie, asupra descentralizării reale a deciziilor privind închiderea școlilor, la nivelul Consiliului de Administrație ale Școlilor, asupra dublării alocațiilor, indexarea de la 1 decembrie a pensiilor cu 11% și nu în ultimul rând creșterea salariului minim în două trepte de anul viitor”, a afirmat Ioan Stan.

Pe de altă parte, el a spus că PSD a făcut o primă evaluare a proiectului de program de guvernare al PNL și a identificat o serie de lucruri care trebuie schimbate și pe care pur și simplu nu le poate accepta. „De aceea PSD manifestă dar și solicită decență și bună credință în negocierile cu PNL, considerând că vital este programul de guvernare ce va rezulta în urma negocierilor, motiv pentru care până nu se epuizează această etapă, nu discută funcții. De altfel, partidul nostru nu intră la guvernare pentru funcții, ci pentru a veni cu soluții și a opri dezastrul generalizat pe care îl resimțim cu toții”, a precizat liderul PSD Suceava.

Ioan Stan a ținut să le reamintească românilor că PSD are deja un plan clar, cu 100 de măsuri urgente ce trebuie aplicate imediat după investirea noului guvern, iar în această săptămână va putea fi finalizat întregul program de guvernare, dacă discuțiile cu PNL vor fi constructive.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ioan Stan: PSD are programe și politici pe care le poate discuta cu PNL, dar are și măsuri la care nu poate renunța.
 Vizualizări articol: 857 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Ioan Stan: PSD are programe și politici pe care le poate discuta cu PNL, dar are și măsuri la care nu poate renunța1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei