Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 14 sep 2021 - Anul XXVI, nr. 215 (7827)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Romii care au agresat doi pădurari și-au aflat pedepsele dictate de judecător

Marţi, 14 Septembrie 2021 (16:48:40)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Magistrații de la Judecătoria Suceava au dat marți verdictul în cazul cetățenilor de etnie romă care în luna octombrie a anului trecut au agresat doi silvicultori în zona pădurii de la Pătrăuți. Pedeapsa cea mai mare a primit-o Constantin Abel Cherar, respectiv nouă ani și trei luni de închisoare, pentru săvârșirea infracțiunilor de „ultraj”, „tâlhărie calificată”, „tăierea fără drept de arbori”, respectiv „tulburarea ordinii și liniștii publice”. Un alt inculpat, Ionuț Bradosan Cherar, a fost condamnat la trei ani și 11 luni de închisoare pentru săvârşirea infracțiunilor de „ultraj”, „tâlhărie calificată”, „tăiere fără drept de arbori” și „tulburarea liniștii și ordinii publice”. Marinică Cherar a fost condamnat la șase luni de închisoare cu suspendare pentru săvârșirea infracțiunilor de „furt de arbori”. David Ion Cherar a primit patru luni de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de „furt de arbori”, cu amânarea aplicării pedepsei. În cazul lui Constantin Cherar procesul penal a încetat deoarece acesta a murit. El fusese trimis în judecată pentru infracțiunea de „furt de arbori”. Pentru o altă persoană trimisă în judecată, Elena Burduja, cauza s-a disjuns. Decizia de marți nu este definitivă și poate fi atacată la Curtea de Apel Suceava.

 

·        Pentru ce au fost pronunțate aceste condamnări

Faptele pentru care s-a ajuns la aceste condamnări au avut loc în urmă cu mai bine de un an de zile. Doi silvicultori au trăit momente grele în ziua de 11 octombrie 2020, după ce au găsit în pădure mai mulți romi din Pătrăuți care furau lemne. Romii au avut o atitudine extrem de agresivă, care a continuat și la adresa jandarmilor. În imaginile filmate în timpul imobilizării agresorilor de către jandarmi (înregistrate, culmea, chiar de cei din anturajul agresorilor) se vede cum o femeie îl lovește pe unul dintre jandarmi cu un lemn în spate. Totuși, intervenția jandarmilor este destul de fermă, iar agresorii au fost imobilizați şi încătușați. Pe imagini se poate auzi cum localnicii romi se consideră ei victime ale jandarmilor și vor să cheme poliția pentru a fi ”salvați”. Romii strigă în gura mare că pădurea este a Pătrăuțiului, iar ei erau la cules bureți. Unul ”aruncă” chiar vorba că ar putea sparge mașina jandarmilor, însă este pus la punct imediat de unul dintre oamenii legii.  

Anterior sosirii jandarmilor însă, silvicultorii au fost amenințați cu topoarele și au fost nevoiți să facă pasul înapoi.

Pe 11 octombrie, într-o zi de duminică, mai mulți romi din familia Cherar au cerut voie să intre în pădurea Ocolului Silvic Pătrăuți pentru a culege bureți. Numai că personalul silvic a sesizat că ”burețarii” sunt hoți de lemne, având deja o căruță încărcată cu trunchiuri de copaci în toată regula.  

Înjurați și amenințați, pădurarul și șeful de district nu au avut cum gestiona situația singuri, astfel că, în urma apelului la 112, jandarmii au venit imediat la fața locului.

În urma anchetei coordonate de un procuror au fost trimiși în judecată Ionuț Bradosan Cherar, Abel Constantin Cherar (ambii în stare de arest preventiv), Marinică Cherar, Constantin Cherar, David Ion Cherar și Emilia Burduja.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Romii care au agresat doi pădurari și-au aflat pedepsele dictate de judecător.
 Vizualizări articol: 2485 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Romii care au agresat doi pădurari și-au aflat pedepsele dictate de judecător0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei