Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 14 sep 2021 - Anul XXVI, nr. 215 (7827)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Critici

Gheorghe Șoldan consideră că noul an școlar a început foarte nepregătit de către autorități în fața valului patru al pandemiei de Covid

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputatul PSD de Suceava Gheorghe Șoldan a declarat că noul an școlar a început foarte nepregătit de către autorități în fața valului patru al pandemiei de Covid-19. Gheorghe Șoldan a precizat că luni dimineața s-au deschis porțile școlilor, însă pe buzele tuturor părinților și profesorilor a stat întrebarea „pentru cât timp?”. „Mult succes elevilor, profesorilor și părinților în noul an școlar! Numai datorită lor, prin grija și implicarea lor, este frumos la școală. Altfel e greu. E greu acolo unde nu mai depinde de ei, acolo unde statul, ministerul și Guvernul trebuie să se ocupe de școală, dar nu o fac”, a spus Șoldan, care a mai adăugat că „pandemia putea fi un bun prilej să digitalizăm învățământul, să renovăm și construim școli, să investim în formarea noilor profesori. Dar Iohannis și guvernul său au transformat România Educată – în România haotică”.

Deputatul PSD de Suceava Gheorghe Șoldan a spus că la începutul acestui an școlar sunt totuși câteva certitudini, cum ar fi faptul că „școala a fost pusă pe butuci” de actuala guvernare, nefiind bani pentru reparații sau pentru funcționarea lor. El a mai adăugat că profesorii au fost mințiți că le vor crește salariile, însă au crescut doar prețurile și facturile, iar actualii guvernanți nu au dublat alocațiile copiilor, așa cum prevede legea. „De asemenea, au fost schimbați directorii cu politruci, spațiile din interiorul școlilor nu au fost adaptate pentru condițiile specifice unei pandemii, nu există reguli clare privind gestionarea pandemiei, nu există transport gratuit pentru elevii și profesorii navetiști, iar elevii și profesorii nu vor primi măști gratuite”, sunt alte exemple date de Gheorghe Șoldan. El a mai spus că un eșec este și campania de vaccinare, iar valul patru îi va transforma pe profesori și elevi în „vinovații de serviciu”. Astfel, deputatul PSD de Suceava consideră că „România Educată” nu este decât o etichetă „pentru branduirea lui Iohannis, să mai stea 5 ani degeaba la Cotroceni”.

Gheorghe Șoldan a atras atenția că odată cu creșterea costurilor la energie electrică și gaz, foarte multe școli vor avea nevoie de suplimentarea bugetelor alocate la începutul anului. „Solicit Guvernului să direcționeze acești bani din timp autorităților locale, să nu ne ia iarna iarăși <prin surprindere>, iar copiii să înghețe în bănci. Este datoria statului să fie bine la școală”, a încheiat Șoldan.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Gheorghe Șoldan consideră că noul an școlar a început foarte nepregătit de către autorități în fața valului patru al pandemiei de Covid.
 Vizualizări articol: 765 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 2 voturi
Gheorghe Șoldan consideră că noul an școlar a început foarte nepregătit de către autorități în fața valului patru al pandemiei de Covid1.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei