Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 30 aug 2021 - Anul XXVI, nr. 202 (7814)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Profesorii suceveni trebuie să raporteze până pe 8 septembrie dacă s-au vaccinat sau nu

Luni, 30 August 2021 (14:03:05)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Profesorii suceveni trebuie să raporteze până pe 8 septembrie dacă s-au vaccinat sau nu. Angajații din învățământ vor primi pe 1 septembrie, la nivelul fiecărei școli, formulare cu întrebarea dacă s-au vaccinat sau nu împotriva COVID-19. Cel puțin așa susține ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, care vrea să anunțe, după data de 8 septembrie, datele actualizate privind procentul angajaților din învățământ care s-au vaccinat. „Ultima raportare ne-a arătat că avem peste 185.000 de angajați în sistemul de învățământ vaccinați, dintr-un total de peste 300.000, adică un procent de peste 60. Am transmis deja o solicitare în așa fel încât odată cu revenirea în școli în data de 1 septembrie să facem actualizarea acestei raportări la nivelul fiecărei școli, apoi centralizat la nivel de județ și apoi la nivel național și la nivelul fiecărei universități în așa fel încât să vă putem oferi un răspuns concret cel mai târziu în data de 8 septembrie cu privire la numărul de angajați din învățământ vaccinați”, a declarat Cîmpeanu pentru Digi24.

De asemenea, ministrul Educației a completat că pe 13 septembrie și părinții elevilor vor primi un astfel de formular, pentru a afla care este rata vaccinării la elevi și dacă părinții sunt de acord să-și vaccineze copiii. Conform Edupedu.ro, părinții care nu vor completa formularele privind vaccinarea copiilor nu vor fi sancționați, „însă riscul este să răspundă foarte mulți părinți cu „nu” la întrebarea dacă sunt sau nu de acord să își vaccineze copiii, a declarat, săptămâna trecută, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. El a adăugat, conform sursei citate, că în cazul în care majoritatea părinților vor refuza să-și vaccineze copiii eligibili (peste 12 ani), „atunci măcar știm și noi că, în cea mai mare parte, nu suntem de acord cu vaccinarea, dar în același timp vrem ca școlile să fie un mediu sigur”.

Cîmpeanu a declarat că pe formular scrie: „copilul este vaccinat sau nu?” și „în cazul în care nu este vaccinat, aș fi de acord sau nu pentru a fi vaccinat?”. Școlile se vor deschide pe 13 septembrie, cu toți elevii în bănci. Copiii trec în online doar atunci când se depășește incidența de infectare de 6 la mia de locuitori, moment în care localitatea respectivă întră în carantină.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Profesorii suceveni trebuie să raporteze până pe 8 septembrie dacă s-au vaccinat sau nu.
 Vizualizări articol: 1425 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Profesorii suceveni trebuie să raporteze până pe 8 septembrie dacă s-au vaccinat sau nu0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei