Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 30 aug 2021 - Anul XXVI, nr. 202 (7814)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   6 imagini |   ø fişiere video

„Dăscălița”, un imn al dascălului, va fi lansat în curând de învățătoarea Elena Negru

Luni, 30 August 2021 (09:01:26)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Videoclipul „Dăscălița”, un imn al dascălului, va fi lansatîn curând de învățătoarea Elena Negru, de la Școala Gimnazială „George Tofan” Bilca, cunoscută și apreciată pentru pasiunea cu care culege și interpretează folclor, ea fiind și moderatoarea unei emisiuni îndrăgite, tot în domeniul folcloric. Dedicată peste măsură meseriei pe care și-a ales-o, aceea de învățător, înconjurată permanent de elevi și părinți, dăscălița Elena Negru se luminează atunci când vorbește despre ceea ce iubește să facă mai mult, să șlefuiască suflete curate de copii. După câțiva ani buni la catedră, cu toate gradele didactice la portofoliu, cu generații de copii alături de care a descifrat tainele cunoașterii și a bătut cu opincuțele țara în lung și în lat, purtând cu cinste Bucovina pe chip și în suflet, Elena Negru ne aduce, la început de an școlar, cel mai nou cântec, emblemă a dascălului din ea, „Dăscălița”, pe care îl dorește a fi un imn al profesorului, dedicat tuturor colegilor de breaslă.

·       „În mijlocul lor, redevin copil”

Am întrebat-o pe învățătoarea Elena Negru cum i-a venit ideea realizării acestui videoclip și răspunsul dăscăliței a fost acesta: „Marcată profund de această perioadă de pandemie (cum de altfel am fost cu toții), când nu am mai putut să ne desfășurăm activitatea la nivelul cu care eram obișnuită, având și clasă pregătitoare, mi-am dat seama că dacă vrei să mă <omori> spiritual, ține-mă departe de elevii mei. În mijlocul lor, redevin copil. Repet ceea ce am mai spus cu tărie: de m-aș naște încă o dată, aș alege să fac același lucru. Povestea acesta, am așezat-o în cântec. Dragostea pentru meseria mea, pentru școala adevărată, pentru elevii care au nevoie de iubirea dascălului, care nu pot învăța să scrie, dacă doamna nu le poartă mâna pe caiet, privindu-i în ochi”.

În videoclip, alături de dăscălița Elena Negru, sunt micuții ei elevi de clasa I, „cei mai dulci și cei mai simpatici copilași, pe care îi iubesc nespus”. După reușita acestui „imn al dascălului”, Elena Negru vrea să le mulțumească părinților acestor copilași, care îi sunt alături și o susțin cu încredere în toate demersurile ei, bineînțeles întregii echipe care a făcut posibilă realizarea acestui videoclip: familia învățătoarei, alături de Cornelia Mucea, Ciprian Cuzic, Andrei, Mihaela și Vasile Leșan. Videoclipul este filmat în școala veche (Nr. 2) din Bilca, tocmai pentru a „reconstrui” tabloul vremurilor când școala era școală...

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Dăscălița”, un imn al dascălului, va fi lansat în curând de învățătoarea Elena Negru.
 Vizualizări articol: 1713 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
„Dăscălița”, un imn al dascălului, va fi lansat în curând de învățătoarea Elena Negru0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei