Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 19 aug 2021 - Anul XXVI, nr. 193 (7805)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

10 ani de închisoare pentru un bărbat cu handicap, care ar fi molestat o fată de 12 ani

Joi, 19 August 2021 (15:48:22)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Un bărbat cu grave probleme locomotorii a fost condamnat de judecătorii suceveni la 10 ani de închisoare, pentru comiterea infracțiunilor de agresiune sexuală în formă continuată și viol, victimă fiind o fată în vârstă de 12 ani. Fata este fiica vitregă a fratelui său.

Vasile Ghilan se află în arest preventiv de un an de zile, din luna august a anului trecut, când cazul a ieșit la iveală.

La vremea respectivă, în urma unui scandal în familie, fata, atunci în vârstă de 12 ani, i-a spus mamei că a fost agresată sexual de către fratele tatălui vitreg. Mama a alertat imediat poliția și s-a demarat o anchetă serioasă, firească având în vedere gravitatea sesizării.

Minora a mărturisit că în urmă cu ceva vreme fratele tatălui vitreg a agresat-o sexual, introducându-i un deget în vagin.

Din ancheta derulată de polițiști, dar și de cei de la Direcția de Protecție a Copilului Suceava, a rezultat că fata s-a mutat acum câțiva ani, împreună cu mama sa, la concubinul femeii, devenit între timp soț. În aceeași gospodărie locuia și fratele tatălui vitreg, un om amărât, cu grave probleme locomotorii. Femeia și soțul său au lucrat cu contract de muncă sezonier în Germania o bună perioadă, iar minora a rămas în grija mamei soțului și a fratelui acestuia – persoana cu gradul I de handicap.

Acesta din urmă ar fi profitat de fată când rămânea singur acasă cu ea. 

Minora a fost și expertizată medico-legal, însă fiind vorba de o presupusă agresiune veche nu s-a găsit vreo urmă. Totuși, specialiștii care au stat de vorbă cu fata au fost de părere că aceasta are un comportament sincer și este traumatizată. Pe parcursul cercetărilor s-a stabilit că fata a fost agresată sexual în repetate rânduri. De aici a rezultat infracțiunea de agresiune sexuală în formă continuată.

De precizat că bărbatul are grave probleme locomotorii, însă nu și psihice, astfel că nu poate intra în categoria celor fără discernământ.

Bărbatul aflat după gratii are nevoie de asistență pentru unele activități uzuale.

Conform sentinței Judecătoriei Suceava, inculpatul a fost condamnat la 6 ani de închisoare pentru agresiune sexuală în formă continuată și la 8 ani de închisoare pentru viol. În urma contopirii a rezultat că Ghilan are de executat pedeapsa cea mai mare, plus sporul de 2 ani, reprezentând o treime din a doua pedeapsă, rezultând 10 ani de închisoare.

Bărbatul condamnat nu recunoaște acuzațiile polițiștilor și procurorilor și a înaintat apel, astfel că sentința finală va fi dată de Curtea de Apel Suceava.

Inculpatul se bucură de prezumția de nevinovăție, până la o sentință finală a instanțelor de judecată.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 10 ani de închisoare pentru un bărbat cu handicap, care ar fi molestat o fată de 12 ani.
 Vizualizări articol: 1570 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
10 ani de închisoare pentru un bărbat cu handicap, care ar fi molestat o fată de 12 ani0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei