Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 18 iun 2021 - Anul XXVI, nr. 141 (7753)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Sucevenii, sfătuiți de polițiști să nu posteze pe Facebook imagini din concedii

Vineri, 18 Iunie 2021 (15:48:17)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Polițiștii de la Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Suceava au demarat o campanie de prevenire a furturilor din locuințe, denumită ,,Protejează-ți locuința! Stai în Siguranță!”, care urmărește să le ofere sucevenilor o serie de recomandări minime care să îi pună cât de cât la adăpost.

Pentru că s-a intrat în sezonul vacanțelor, iar mulți suceveni pleacă de acasă, aceștia sunt sfătuiți, printre altele, să nu posteze pe reţelele de socializare informaţii despre plecările în concedii sau imagini cu bunurile de valoare din locuinţă. Fotografii sau alte detalii despre vacanțe ar fi ideal să apară abia după revenirea la domiciliu, chiar și dacă aparent este o postare sigură, pentru un grup restrâns. 

”În perioada 16-18 iunie 2021, pe raza județului Suceava, în comunitățile urbane și rurale au fost distribuite 400 de materiale de informare, purtându-se discuții cu peste 700 de persoane cu risc victimal crescut”, a declarat comisarul-șef Ionuț Epureanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Suceava.

S-a pus accent și pe persoanele în vârstă, care locuiesc singure. Campania a fost lansată la nivelul Secției de Poliție Rurală Ipotești, polițiștii având întâlniri cu cetăţenii din zonele periferice și cu persoanele vârstnice, oferindu-le informaţii referitoare la factorii favorizanţi ai infracţiunilor de furt din locuinţă, modurile de operare cel mai frecvent utilizate de hoţi, precum şi principalele măsuri de siguranţă pentru protejarea locuinţei şi a bunurilor personale.

 

Pentru siguranţa locuinţei dumneavoastră, poliţiştii vă recomandă:

• Montaţi o încuietoare de înaltă siguranţă la uşa de acces în locuinţă; aceasta trebuie să nu permită accesul, din exterior, la şuruburile de prindere, iar butucul yalei să fie complet introdus în corpul uşii, pentru a evita prinderea şi ruperea lui.

Dacă locuiţi la parter sau la etajul 1 asiguraţi-vă ferestrele prin montarea de grilaje; acestea îi descurajează pe hoţi.

 

În plus, dacă locuiţi la casă:

• Montaţi un sistem de supraveghere video în exterior.

• Luaţi în calcul instalarea unui sistem de iluminare cu senzori de mişcare şi a unuia de protecţie perimetrală, care avertizează asupra pătrunderii unor persoane străine în curte. 

 

Fiţi cu un pas înaintea hoţilor:

• Instalaţi un sistem de alarmă în locuinţa dumneavoastră;

• Când lipsiţi de acasă, asiguraţi-vă că toate uşile şi ferestrele sunt încuiate;

• Nu lăsaţi cheile de la locuinţă în locuri uşor accesibile hoţilor (sub covoraşul de la uşă, în cutia poştală);

• Evitaţi depozitarea la vedere, pe balcon, în curte sau în faţa uşii de acces a ambalajelor obiectelor de valoare pe care le-ați achiziţionat;

• Înlocuiți cât mai repede încuietorile defecte sau ale căror chei au fost pierdute.

 

Nu uitaţi de măsurile de precauţie în spaţiul virtual:

• Atunci când plecaţi pentru o perioadă mai lungă de acasă, nu faceţi acest lucru public pe internet;

• Nu vă transformați conturile de pe reţelele de socializare în surse de informaţii pentru infractori! Faceți conturile inaccesibile pentru persoane necunoscute și manifestați o atenţie sporită la datele personale și fotografiile pe care le postați.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sucevenii, sfătuiți de polițiști să nu posteze pe Facebook imagini din concedii.
 Vizualizări articol: 2162 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sucevenii, sfătuiți de polițiști să nu posteze pe Facebook imagini din concedii0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei