Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 18 iun 2021 - Anul XXVI, nr. 141 (7753)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Dosar DIICOT

Al șaptelea arestat în dosarul de turism sexual cu fete prin localități ale județului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un al șaptelea inculpat pus sub acuzare în dosarul de proxenetism și trafic de minori privind două fete exploatate sexual prin mai multe localități din județul Suceava, dar și în Maramureș, a fost arestat preventiv, după ce inițial, la percheziții, nu a fost găsit.

Florin Marius Țucă, în vârstă de 21 de ani, a fost arestat pentru săvârșirea infracțiunilor de ,,constituirea unui grup infracțional organizat”, ,,proxenetism” și ,,trafic de minori”. Tânărul a fost ridicat de polițiști de la Tribunal și dus în arestul poliției județene.   

 

Turism sexual, cu punct de plecare de la Mironu, cu două fete, dintre care una minoră

După cum am arătat săptămâna trecută în Monitorul de Suceava, procurorii DIICOT au acționat într-un dosar de proxenetism și trafic de minori, în cadrul mai multor percheziții derulate în cea mai mare parte în comunitatea de romi din satul Mironu, comuna Valea Moldovei.

Structurile de combatere a crimei organizate au adunat date cu privire la faptul că de la Mironu erau transportate în diverse locații din județul Suceava și nu numai două fete, din care una minoră, care se prostituau în folosul unor proxeneți. 

Un grup infracțional format în primă fază din trei indivizi ar fi acționat de la finele anului trecut și ar fi transportat o minoră de 16 ani, în scopul exploatării acesteia prin obligare la practicarea prostituției, în zona localităților Fălticeni, Spătărești, Capu Câmpului, Mironu, Gura Humorului, Mălini și Ostra. Partidele de sex aveau loc la pensiuni sau în locuințe închiriate. Tot în aceste localități, și tot adusă de același grup de proxeneți, se mai prostitua și o fată de 18 ani, rezultă din cercetări.

Fetele erau ținute intervale relativ scurte în fiecare localitate, în doar trei luni de zile acestea trecând prin toate localitățile mai sus amintite, rezultă din cercetări. Prin această mișcare frecventă, grupul infracțional era destul de greu de localizat, evident și probarea activității infracționale fiind dificilă. 

Fetele ar fi fost transportate de același grup la Sighetu Marmației, unde au fost exploatate sexual, la un motel și la o casă de vacanță închiriată.

În perioadele de transfer dintre localitățile în care se prostituau, fetele erau cazate la Mironu, la domiciliul unuia din suspecți.

Au mai fost arestați de judecători în acest dosar, la propunerea procurorilor DIICOT, și inculpații Dumitru Niculai Ferariu, Marius Vladimir Lupșac, Alexandru Robert Măcărescu, Ionuț Dumitru Pazar, Vasile Plai și Alex Marian Vîjîilă.

 

Cele două fete traficate trebuiau să fie în grija ”Protecției Copilului”

Cele două fete traficate erau în îngrijirea Direcției de Protecție a Copilului Suceava, însă ar fi fugit din centrele în care se aflau. Procurorii de la DIICOT și polițiștii de la Brigada de Combatere a Crimei Organizate au subliniat într-un comunicat de presă această problemă, a fetelor care ajung pe mâna proxeneților, deși ar trebui fie sub protecția unei autorități a Statului:

„În urma activităţilor investigative și de cercetare penală desfăşurate, s-a stabilit faptul că la sfârșitul anului 2020, un tânăr de 21 de ani din comuna Valea Moldovei, jud. Suceava, împreună cu un bărbat de 30 de ani din comuna Capu Câmpului, jud. Suceava, și un alt bărbat de 32 de ani din comuna Valea Moldovei, au constituit un grup infracțional organizat, care a acționat în vederea săvârșirii infracțiunii de trafic de minori față de o persoană vătămată minoră, în vârstă de 16 ani (victima fiind asistată de către D.G.A.S.P.C. Suceava - Centrul de Servicii Multifuncționale pentru copilul aflat în dificultate), în scopul exploatării acesteia prin obligarea la practicarea prostituției,  prin inducere în eroare și profitând de starea de vădită vulnerabilitate a minorei. În executarea aceleiași rezoluții infracționale, cei trei sunt bănuiți și de săvârșirea infracțiunii de proxenetism față de o altă persoană vătămată (în vârstă de 18 ani, care la rîndul ei a fost asistată de către D.G.A.S.P.C. Suceava - Centrul de Servicii Multifuncționale pentru copilul aflat în dificultate) prin înlesnirea practicării prostituției și obținerea de foloase patrimoniale de pe urma practicării prostituției.  Concret, membrii grupului infracțional, pe care ulterior l-au sprijinit și alți șase bărbați cu vârste cuprinse între 17 și 29 de ani, se preocupau de  racolarea unui număr cât mai mare de clienți (dispuși să achite diferite sume de bani pentru a întreține raporturi sexuale) și asigurarau transportul celor două persoane vătămate la domiciliul acestora sau în  diferite unități de cazare de pe raza județelor Suceava și Maramureș, cea mai mare parte din sumele de bani rezultate fiind însuşită de către traficanți”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Al șaptelea arestat în dosarul de turism sexual cu fete prin localități ale județului.
 Vizualizări articol: 1432 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Al șaptelea arestat în dosarul de turism sexual cu fete prin localități ale județului0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei