Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 22 mai 2021 - Anul XXVI, nr. 118 (7730)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Autovehicule în valoare totală de peste 50.000 de euro, indisponibilizate de polițiști

Duminică, 23 Mai 2021 (15:13:21)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În doar câteva zile, polițiștii au indisponibilizat două ansambluri auto folosite la transportul de material lemnos, valoarea totală a acestora fiind de peste 50.000 de euro. În fiecare caz, șoferii nu au putut prezenta actele necesare din care să rezulte că legislația este respectată. La intersecția DC 87 cu DJ 176A, în zona localității Brodina, din comuna Izvoarele Sucevei, a fost descoperită o autoutilitară cu remorcă, ambele încărcate cu lemn. Șoferul, un bărbat de 33 de ani, din Moldova Sulița, nu avea nici un document pentru marfa transportată. Ulterior, la fața locului a ajuns și administratorul firmei la care lucra șoferul și a precizat că există avizele necesare. Din verificările efectuate în aplicația SUMAL CONTROL 2.0 au fost identificate avize pentru autoutilitară și remorcă pentru o cantitate totală de cantitatea de 22 mc, însă ambele avize au fost generate ulterior identificării în trafic. Cei 20 mc de material lemnos au fost confiscați, iar autoutilitara și remorca au fost sigilate și indisponibilizate.

Un caz aproape identic s-a petrecut câteva zile mai târziu. La intersecția dintre DJ 175 cu DC 86A, polițiștii au oprit pentru control un ansamblu de vehicule care transporta material lemnos format din capul trăgător și semiremorcă. La volan se afla un bărbat de 48 ani, din comuna Moldova Sulița, care a prezentat un document în care se arăta că transportă cantitatea de 16.8498 mc specia molid, sortimente-cherestele. Pentru că aveau suspiciuni cu privire la cantitatea reală transportată, s-a dispus verificarea în baza de date „SUMAL 2”. În acel moment era doar un singur aviz, dar ulterior a mai fost completat un al doilea, în care era cuprinsă o cantitate suplimentară de 12.345 mc specia molid, sortimente-cherestele. În urma inventarierii a reieșit că pe ansamblu, la momentul opririi s-a transportat cantitatea totală de cantitatea de 29,089 mc cherestea esență rășinoase, din care la momentul opririi existau documente de transport doar pentru cantitatea de 16,849 mc cherestea esență rășinoase. Și în acest caz vehiculele folosite au fost sigilate și indisponibilizate.

Potrivit unui comunicat de presă al IPJ Suceava, în săptămâna 16-22 mai, peste 150 de polițiști au fost angrenați în acțiuni de verificare și control atât în fondul forestier cât și pe drumurile publice, fiind totodată efectuate 32 de controale pe drumurile publice dar și 3 controale în fondul forestier. Cu aceste ocazii s-au dat 40 de amenzi, în valoare totală de 27.000 de lei. De asemenea, s-au confiscat peste 150 metri cubi material lemnos în valoare de circa 80.000 de lei.

Aceste acțiuni în sistem integrat sunt organizate periodic, iar pe teren acționează polițiști din cadrul Serviciului Ordine Publică – Biroul Combaterea Delictelor Silvice, polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, polițiști rutieri, lucrători de jandarmi dar și specialiștii silvici din cadrul Gărzii Forestiere Suceava și ai Direcției Silvice Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Autovehicule în valoare totală de peste 50.000 de euro, indisponibilizate de polițiști.
 Vizualizări articol: 1421 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Autovehicule în valoare totală de peste 50.000 de euro, indisponibilizate de polițiști5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei