Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 22 mai 2021 - Anul XXVI, nr. 118 (7730)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   30 imagini |   ø fişiere video

Hello Holidays!!!

Concediu în Antalya – relaxarea all-inclusive, cu destinații uimitoare, în însorita Turcie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Țărmurile însorite ale Antalyiei, cu marea albastră, briză răcoroasă, peisaje memorabile, hoteluri în care turistul este răsfățat cu toate bunătățile, piscine imense și fel de fel de atracții, fac din Turcia una dintre cele mai îndrăgite destinații turistice, inclusiv pentru români, care au prins gustul vacanțelor all-inclusive și se află în top 20 al vizitatorilor, alături de ruși, britanici, germani și ucraineni.

Campioni ai ospitalității și ai ofertelor all și ultra-all-inclusive, turcii au transformat turismul într-un performant motor al economiei naționale, investind enorm în oferirea celor mai bune condiții turiștilor care îi vizitează, de la infrastructură la personalul instruit să se comporte exemplar, ilustrând cel mai bine zicala “clientul nostru, stăpânul nostru”.

Nici nu e de mirare faptul că de câțiva ani, Turcia, în special regiunea (județul) Antalya este principala alegere a sucevenilor care vor să își petreacă vacanța fără nici o grijă, având tot ce le trebuie la dispoziție, cu o mulțime de oportunități de utilizare a timpului liber și cu servicii de cea mai bună calitate.

 

Turism în siguranță – noul concept aplicat în pandemie

Cum era de așteptat, pandemia de coronavirus a afectat puternic turismul în Turcia, așa cum s-a întâmplat la nivel global. În loc să se plângă și să aștepte ca alții să le ofere salvarea necesară, turcii au acționat continuu, îmbunătățind serviciile și investind masiv în măsuri de igienă și de protejare a turiștilor și a personalului din turism deopotrivă, dezvoltând un nou concept – turism în siguranță.

Mai multe detalii despre asta, dar și despre condițiile puse la dispoziția turiștilor au oferit Ferit Turgut, reprezentantul pentru Mediterana al Tursab (Asociaţia agenţiilor de turism din Turcia), dar și reprezentanți de seamă ai industriei turismului din Antalya, precum Cem Tuna, Alper Ergun (Land of Legends), Gokce Hepkeskin, Julide Utku (NG Phaselis Bay), Engin Fincan (Spice) dar și Tunc Tombul (Peninsula).

De la modificările apărute în aeroporturi și avioane până la schimbări în modul de lucru al agenților de turism și hoteluri, igiena și măsurile de protecție, respectate ca literă de lege, au ca rol protejarea tuturor părților implicate și conferirea sentimentului de siguranță necesar fiecăruia.

Pe lângă camerele de supraveghere, hotelurile sunt acum înțesate și de camere termice, care semnalează imediat persoanele cu temperatură mai ridicată decât normalul, dezinfectarea zonelor atinse frecvent se face periodic, peste tot sunt amplasate distribuitoare cu dezinfectant, bagajele, mesele și multe alte suprafețe sunt igienizate, tot personalul poartă mască de protecție, servirea mâncării se face individual, iar pe plajă şezlongurile sunt amplasate la o distanţă de cel puţin 1,5 metri între ele.

Cea mai nouă măsură luată în Turcia, unde a avut loc și un lockdown drastic,  este că oricine lucrează în turism trebuie să fie vaccinat, acțiune care se finalizează în luna mai.

Măsura vizează toți cei 1,2 milioane de oameni care lucrează în industria turismului, indiferent de ce slujbă au. Dintre aceștia, 600.000 lucrează în turism în Antalya, care are cea mai dezvoltată infrastructură turistică din Turcia. Dacă în 2019 numărul turiștilor care au venit în Antalya a fost de 15 milioane, anul acesta se așteaptă ca numărul turiștilor să fie măcar de 7,5 milioane de turiști, ca urmare a măsurilor de protecție luate și a vaccinării.

 

Antalya - minunea de la Marea Mediterană

Dacă în urmă cu sute de ani turcii erau cei care veneau la noi sau în alte țări “câtă frunză și iarbă”, acum situația este exact invers. Situată pe două continente – Asia și Europa, cu acces la trei mări – Mediterană, Egee și Marmara, o combinație interesantă cu relieful muntos care predomină și cu o climă care îi permite să facă turism aproape întreg anul, dar și cu o bogată istorie, cultură și extrem de multe vestigii istorice impresionante și multe alte atracții turistice, Turcia a devenit extrem de populară, la nivel mondial.

Iar regiuni precum Antalya, unde peste 300 de zile pe an sunt însorite, iar briza mării face căldura să fie ușor suportabilă, excelează la acest capitol.

Infrastructură de bună calitate, aeroport, gări, autogări, aproape 3500 de hoteluri și complexe turistice, peisaje frumoase, plaje cu nisip alb, ape turcoaz, mâncare delicioasă și servicii de înaltă calitate, sunt doar câteva din atuurile care o recomandă ca destinație de vacanță, mai ales pentru cei cărora le place să se relaxeze în stațiunile litorale.

Pentru exemplificare, am selectat trei hoteluri diferite în principiu ca structură, servicii și facilități, chiar dacă la toate se aplică atât de apreciatul all-inclusive, adică tot ce vrei și poftești, la dispoziția ta.

 

NG Phaselis Bay – lux, eleganță și bun gust, într-un cadru natural spectaculos

Inaugurat de numai o lună de zile, Hotelul NG Phaselis Bay, situat la o distanță de 52 km de aeroportul din Antalya și doar 5 km de centrul orașului Kemer, este un complex impresionant, amenajat pe o suprafață de 70.755 metri pătrați. Acesta dispune de 480 de camere și 1230 de paturi, dar și de șapte tipuri diferite de camere, apartamente și chiar vile ultra-moderne, discrete, cu piscine interioare și o mulțime de alte facilități premium.

Hotelul este deservit de 800 de angajați, iar în vârf de sezon chiar și de 1000, dacă este necesar (toți fiind cazați într-un alt hotel, special pentru ei, pentru a nu intra în contact cu alte persoane din exterior).

Pe lângă minunatele peisaje de care este înconjurat, acesta pune la dispoziția turiștilor o mulțime de servicii și atracții atât pentru grupurile de prieteni, cât și pentru familiile cu copii.

Accesul la hotel se face atât auto, cât și cu elicopterul sau avionul privat.

Plaja hotelului se întinde pe o suprafață de 900 m. Hotelul pune la dispoziția turiștilor mai multe restaurante, deschise cât e ziua de lungă, fără ore de masă fixe și fără constrângeri în programul de relaxare, dar și un restaurant în regim a la carte, deschis 21 ore pe zi, un lounge și un lobby deschise 24/24 ore, room service în permanență, dar și un SPA, pentru răsfăț și relaxare, cubaie turcească,masaj, piscină interioară, saună, o baie de aburi și camere de tratament.

Pentru relaxarea părinților există și un Kids Club care oferă numeroase activități pentru copiii cu vârste cuprinse între 1-12 ani. Aceștia se pot bucura de o vacanță plină de activități distractive, dar și educative, sub supravegherea atentă a unei întregi echipe de experți.

Seara hotelul organizează show-uri de neuitat, cu distracție pe beach club, spectacole live și DJ faimoși, din întreaga lume.

NG Phaselis Bay este potrivit și pentru căsătoriți-proaspăt, dispunând de toate condițiile pentru o lună de miere de neuitat.

 

“Land of Legends”  – bucuria copiilor, dar și a adulților

Un alt gen de complex de vacanță, care le garantează distracția și relaxare din plin în special familiilor cu copii, este “Land of Legends”, cu surprinzătorul hotel Kingdom (Regatul), care fac parte din cunoscutul lanț hotelier Rixos, al cărui “giuvaer” este luxosul Rixos Premium Belek.

Turiștii care se cazează la Kingdom beneficiază de un bilet de intrare gratuit la parcul tematic, până la finele lunii mai aceasta fiind și singura variantă de acces la atracțiile tărâmului legendar.

Hotelul beneficiază de o piscină interioară semiolimpică și una pentru copii, iar camerele și apartamentele, desprinse parcă din povești, sunt dotate cu televizoare LED cu ecran dual, PlayStation sau Xbox.

Land of Legends pune la dispoziție cel mai mare parc de distracție din Europa de Est și Asia de Vest, fiind o alternativă mai accesibilă decât Disneyland, oferind celor mici, dar și celor mari o mulțime de atracții, care îi țin ocupați cât e ziua de lungă.  Hypercoaster, Rollercoaster, cinematograf 5D, canale venețiene, râu de aventură, piscină cu valuri,  zeci de tobogane cu apă sau alte jocuri acvatice, în total 97 de puncte de atracție, toate deservite de 500 de oameni a căror grijă este siguranța și buna-dispoziție a clientului.

O atracţie deosebită a acestui parc de distracţii o reprezintă delfinii dresaţi pentru spectacole, dar şi pentru a înota cu turiştii.

Principala atracție, care oferă doze mari de adrenalină, este hypercoasterul cu o înălțime de 61 de metri, la care căderea în buclă se face de la 43,5 de metri.  Viteza maximă este de 115 km/h, iar lungimea este de 1.273 de metri, traseul având o durată de câteva minute. Hypercoasterul din Antalya este înscris în Cartea Recordurilor. 

 

Spice Hotel and Spa – Oriental, grandios și surprinzător

Pentru cei care vor să descopere Antalya, cu farmecul ei oriental și o mixtură interesantă de culturi, dar și cu numeroasele facilități oferite clienților, all-inclusive, merită programată o vacanță la Spice Hotel and Spa.

Amenajat în renumita zonă Belek, construit în stil oriental, cu influențe indiene și marocane, pe o suprafață totală de 91.000 mp, hotelul oferă clienților excelente oportunități de petrecere a timpului liber la uriașele piscine, superb iluminate pe timp de noapte, ori pe plaja cu nisip fin, mângâiat de valurile Mării Mediteraneene, unde se pot bucura de sporturile nautice sau, de ce nu, la noul centru spa. Hotelul este renumit și pentru petrecerile pe care le organizează, cu fel și fel de invitați de renume, aducând divertismentul mai aproape de clienți.

Hotelul are în total 546 de camere repartizate în clădirea principală și în clădirile anexe: camere standard, camere pool, 6 camere pentru persoane cu dizabilități, camere family. Toate camerele au baie privată cu cadă, duș, aer condiționat centralizat cu program în funcție de condițiile meteo, linie telefonică directă, minibar realimentat zilnic, seif, Tv satelit și canale de muzică, balcon, conexiune internet Wi-Fi. Camere speciale: camere suite, camere Duplex suits, camere Honeymoon suits, King suit și Presidential suit. În grădină se află zona de vile - 22 la număr.

Toate camerele sunt decorate în stil oriental.

Pe lângă restaurantul principal, există și restaurante a-la-carte cu rezervare în avans, precum și numeroase servicii, de la cele medicale, baby sitting, miniclub cu spațiu de joacă pentru 4-12 ani, internet cafe, magazine, spălătorie și curățătorie, rent-a-car, piscine de interior și exterior, aqua park cu 7 tobogane, centru fitness, saună, baie turcească, terenuri de tenis, de volei și de baschet, centru Health & Beauty, centru Spa, bowling si biliard, jocuri pe calculator, sporturi nautice, cursuri de golf, până la programe de divertisment pentru adulți și copii în timpul zilei, spectacole de seară.

Plaja privată, cu nisip, oferă șezlonguri și umbrele, prosoape și saltele gratuite. Pavilioanele private, la piscină și la plajă, sunt contra cost și necesită rezervare în avans.

Hotelul se află la 40 km de centrul orașului Antalya și 35 km de aeroport.

 

Cazare, mâncare și tratament asigurate gratuit, până la negativare

În caz de un turist este depistat ca fiind suspect de infectare cu coronavirus, iar în urma analizelor medicale se confirmă această variantă, nu există motive de îngrijorare, mai ales dacă a încheiat și o asigurare medicală care include COVID-ul printre riscuri.

În caz de cineva se îmbolnăvește, în toată perioada necesară, până devine negativ la testarea COVID, i se asigură cazare, masă și tratament, fără nici un cost suplimentar.

Tocmai de aceea hotelurile au amenajate deja camere speciale, de obicei în clădiri separate, unde vor fi cazați turiștii care prezintă semne de îmbolnăvire și sunt testați pozitiv.

În caz de nu există acea asigurare, care acoperă mai multe necesități, statul turc este cel care acoperă cheltuielile rezultate.

În prezent, în Turcia se intră pe baza unui test RT-PCR negativ, care este cerut inclusiv persoanelor vaccinate și trebuie efectuat cu 72 de ore înainte de sosirea în țară, dar s-ar putea renunța curând și la această obligativitate pentru turiștii care vin din anumite țări, inclusiv România, dacă se află pe lista celor cu un număr mic de cazuri active.

 

Curse charter cu avionul sau cu autocarul, către cele mai căutate destinații din Turcia

Pentru cei care vor să ajungă la destinație cât mai rapid și să se bucure din plin de concediu în doar câteva ore de la plecare, zborurile charter spre Antalya sunt programate anul acesta din:

- București: din 7 mai până pe 8 octombrie 2021 (ultima cursă din sezon)

- Cluj-Napoca: 25.05 – 28.09.2021 (ultima cursa)

- Oradea: 8.06 – 14.09.2021 (ultima cursa)

“Hello Holidays se consolidează, vara aceasta, pe destinația Antalya, după ce în anii trecuți numărul curselor din sezon a fost mai mic. La cererea publicului și din dorința echipei de diversificare a produselor, pachetele pentru Antalya din acest an sunt majoritatea la hoteluri mai sofisticate, cu concepte complexe, unde accentul se pune pe răsfățul turiștilor.

Suntem agenția cu cele mai multe curse charter cu autocarul, anual, în zonele de vacanță Bodrum, Marmaris, Kusadasi. Câte un autocar cu turiști pleacă în fiecare săptămână din București și Brașov spre cele trei stațiuni care au fost în anii trecuți primele în preferințele turiștilor pentru o vacanță în Turcia”, a precizat Veronica Iordache, manager destinație Turcia, în cadrul companiei înființate în urmă cu 14 ani, care este organizator de circuite în România și alte 36 de țări din Europa și Asia.

Hello Holidays are în portofoliu și programe de tip circuit, care se desfășoară tot timpul anului și cuprind Cappadocia, Coasta Lycia, Istanbul, ori combinații între regiuni și tip de vacanță, circuit cu plajă, de exemplu circuitele Antalya – Cappadocia, Antalya - Coasta Lycia.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Concediu în Antalya – relaxarea all-inclusive, cu destinații uimitoare, în însorita Turcie.
 Vizualizări articol: 3101 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Concediu în Antalya – relaxarea all-inclusive, cu destinații uimitoare, în însorita Turcie5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei