Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 21 mai 2021 - Anul XXVI, nr. 117 (7729)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Proiect Erasmus, online, la care au participat și 11 cadre didactice de la Școala „Ion Creangă” Suceava

Vineri, 21 Mai 2021 (11:32:24)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

11 cadre didactice de la Școala Gimnazială „Ion Creangă” Suceava au participat, în săptămâna 12-16 aprilie 2021, la o nouă mobilitate în cadrul proiectului Erasmus+ „Deliberative – Mediator – Leader - Students”, de această dată online, proiect coordonat de Turcia, partenere fiind alte cinci țări: Grecia, Italia, Polonia, România și Spania.

Profesoara Georgeta Cîmpan, coordonatoarea echipei sucevene, a spus că această mobilitate are loc cu un an mai târziu decât data stabilită inițial, în contextul pandemiei de Covid-19, astfel că cele 11 cadre didactice de la Școala Gimnazială „Ion Creangă” Suceava, membri ai echipei de proiect, și-au petrecut 5 zile în însoritul Palermo... virtual.

·       Participanți: 60 de cadre didactice, din 6 școli partenere de proiect

Activitățile propuse s-au desfășurat conform unui program riguros. Gazda acestei întâlniri virtuale a fost școala parteneră din cadrul acestui proiect, Istituto Comprensivo Antonio Ugo din Palermo, Sicilia. La întâlnirea moderată cu succes de coordonatoarea echipei italiene au participat circa 60 de cadre didactice, din cele 6 școli partenere de proiect. „Au fost prezentate rând pe rând activitățile derulate de fiecare școală în parte, a avut loc un schimb intens de idei și de bune practici; tema principală de discuție a fost combaterea violenței în mediul școlar, prin soluționarea promptă și reducerea conflictelor, precum și rolul rețelei de elevi mediatori. S-au discutat și despre problemele specifice fiecărei școli, despre modul cum fiecare școală a traversat acest an plin de încercări, despre integrarea copiilor cu cerințe educaționale specifice, dar și despre planuri de viitor. S-au împărtășit speranțe și visuri mai mult sau mai puțin comune”, au spus participanții.

Profesoara Alexandrina Jijiede la Școala Gimnazială „Ion Creangă” Suceava a completat că „un punct aparte l-a constituit plimbarea virtuală prin Palermo, dansurile specifice care ne-au fost prezentate cu mândrie de către partenerii noștri, turul virtual al școlii din Palermo, în  cadrul căruia am interacționat direct cu câțiva dintre elevi.Inedită a fost și degustarea, doar vizuală, a unor preparate cu specific sicilian”.

La finalul întâlnirii, echipa Școlii Gimnaziale „Ion Creangă” Suceava coordonată de profesoara Georgeta Cîmpan, a primit sarcinile de lucru pentru viitoarea întâlnire, precum și indicații pentru realizarea produselor finale ale acestui proiect, care se apropie de sfârșit. „Misiunea mediatorilor școlari va continua, anual echipa primește noi și noi membri, dornici să se implice în menținerea unui climat sigur și propice desfășurării procesului instructiv-educativ”, a completat Georgeta Cîmpan.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Proiect Erasmus, online, la care au participat și 11 cadre didactice de la Școala „Ion Creangă” Suceava.
 Vizualizări articol: 1107 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Proiect Erasmus, online, la care au participat și 11 cadre didactice de la Școala „Ion Creangă” Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei