Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 21 mai 2021 - Anul XXVI, nr. 117 (7729)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Calitate

Laboratorul de analize medicale Biotest, singurul laborator privat care efectuează teste RT-PCR în municipiul Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Pentru a veni în întâmpinarea pacienților cu o gamă extinsă de servicii și analize adaptate nevoilor actuale, laboratorul de analize medicale Biotest s-a aliniat standardelor internaționale și a dezvoltat tehnici de biologie moleculară pentru Real Time PCR, pentru depistarea virusului Sars-Cov-2. Laboratorul Biotest Suceava este inclus în lista unităților specializate pentru efectuarea testelor RT-PCR a Ministerului Sănătății, prin ordinul nr. 1837/29.10.2020, publicat în Monitorul Oficial, partea I, nr. 1024/03.11.2020.

Trebuie subliniat faptul că laboratorul Biotest eliberează rezultatele testelor RT-PCR atât în limba română, cât și în limba engleză, conținând codul QR pentru autenticitatea buletinului de analiză. Capacitatea zilnică a laboratorului Biotest este de 1.000-1.500 de teste RT-PCR, iar rezultatele sunt eliberare în maximum 3-4 ore de la recoltare. Iar pentru a veni în întâmpinarea solicitărilor din ce în ce mai mari, Biotest Suceava a deschis încă un punct de lucru pentru un laborator de biologie moleculară RT-PCR în municipiul Suceava, pe strada Ana Ipătescu, nr. 6, dotat cu toate echipamentele necesare acestei tehnici moderne și reactivi de producție germană. Recoltarea probelor se face de la ora 7:30 la 20:00, inclusiv sâmbăta (până la ora 12:00), iar tariful este de 259 lei/test, tarif redus recent la acest laborator.

 

Biotest a investit în infrastructura necesară pentru a evalua dacă un pacient a trecut prin boală și pentru testarea răspunsului imun post infecție și post vaccinare

Biotest a investit în infrastructura necesară pentru a evalua dacă pacientul a trecut prin boală și pentru a testa răspunsul imun post infecție sau post vaccinare. De precizat că testele serologice care determină anticorpii sunt IgM și IgG.

IgM – imunglobulina M - este tipul de anticorp produs de sistemul imun imediat după infecție. Acesta este prezent în prima linie de apărare în timpul infecțiilor virale, înainte ca sistemul imun să producă anticorpii de IgG.

IgG, imunglobulinele G, sunt anticorpii extrem de specifici, foarte importanți pentru imunitatea pe termen lung și memoria imunologică. La ora actuală se știe că există o diferență semnificativă atât a nivelurilor, cât și a cronologiei apariției acestor anticorpi. Dacă pentru majoritatea virusurilor primii anticorpi care apar sunt cei de tip IgM, pentru Sars-Cov-2 sunt mult mai frecvente situațiile în care cele două clase de anticorpi (IgM și IgG) apar și persistă aproape simultan. De asemenea, potrivit specialiștilor Biotest, există situații în care, în ciuda dovezilor infecției cu Sars-Cov-2, răspunsul în anticorpi din partea organismului nu este pus în evidență prin nici un test comercial disponibil, adică sunt persoane care „nu dezvoltă anticorpi”.

Mai trebuie spus că în momentul de față sunt multe metode de determinare, fiecare trusă utilizată determină un anumit tip de anticorp sau, dacă este determinată de același timp de anticorpi, nivelul de referință față de care se raportează este diferit în funcție de producătorul trusei folosite. Astfel, nu există o valoare standard la care să se facă raportarea.

De asemenea, Biotest efectuează teste de detectare a anticorpilor anti-proteine N (nucleocapsidă) și anticorpi antiproteină S (spike), printr-o metodă foarte specifică (Sp=100%) cu citire finală în fluorescență. Anticorpii IgG anti Spike Sars-Cov-2 sunt prezenți după vaccinare și/sau după trecere prin boală.

Anticorpii IgG antinucleocapsidă Sars-Cov-2 fac diferența, fiind prezenți doar la cei care au trecut prin boală (persoanele vaccinate au prezenți doar anticorpii anti Spike Sars-Cov-2).

Informația oferită de prezența oricăruia dintre cei doi anticorpi, fie anti-N, fie anti-S, fie că sunt din clasa IgM sau IgG, este aceea că a existat o infectare cu Sars-Cov, chiar dacă aceasta a fost asimptomatică sau au existat simptome trecute cu vederea la momentul respective.

Nu în ultimul rând, trebuie spus că Biotest este singurul laborator privat din municipiul Suceava care efectuează teste RT-PCR pentru identificarea Sars-Cov-2 în laboratoriul propriu, celelalte efectuând testele în laboratoare din alte orașe.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Laboratorul de analize medicale Biotest, singurul laborator privat care efectuează teste RT-PCR în municipiul Suceava.
 Vizualizări articol: 2140 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 4 voturi
Laboratorul de analize medicale Biotest, singurul laborator privat care efectuează teste RT-PCR în municipiul Suceava3.054

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei