Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 3 mar 2021 - Anul XXVI, nr. 51 (7663)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

69 de garaje propuse spre demolare pentru a se face grădiniță și parcări rezidențiale în cartierul Obcini

Miercuri, 3 Martie 2021 (11:25:45)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Lipsa de terenuri libere, care a dus la blocarea proiectului de realizare a unei grădinițe noi în cartierul sucevean Obcini, impune luarea unor măsuri drastice, care îi vor nemulțumi pe unii, dar vor rezolva problemele mai multora – demolarea barelor de garaje.

Măsura este propusă de primarul Sucevei, Ion Lungu, pentru aproximativ 70 de asemenea construcții temporare, în locul cărora să se facă grădiniță, dar și parcări rezidențiale.

“Preocuparea noastrăpentru realizarea unei grădinițe în cartierul Obcinieste cunoscută, facem tot ce este posibil să găsim o locație, iar altă soluție nu ne rămâne, decât să demolăm un număr de garaje din acest cartier.

Am făcut o serie de proiecte, într-o primă fază este vorba de demolarea a 69 de garaje – 8 bare de garaje, între strada Duzilor și strada Corneliu Coposu.

În acest fel am asigura spațiu pentru sediu de grădiniță și pentru parcări de reședință”, a spus Ion Lungu.

Practic, odată cu anunțarea acestor intenții, propunerea a fost lansată în dezbatere publică, urmând ca următorul pas să fie inițiereaunuiproiect de hotărâre de Consiliu Local, iar în măsura în care se aprobă, să se meargămai departe cu tot ce este necesar.

“Vrem să avem clarificată locația grădiniței până la jumătatea anului, pentru a putea depune proiectul pe fonduri europene. La demersul anterior, de a face o grădiniță în Obcini, s-au pierdut peste două milioane de euro pentru că nu am avut aprobare pentru utilizarea terenului propus”, a adăugat Ion Lungu, amintind de episodul cu protestele profesorilor și ale unor locuitori din Obcini vizavi de intenția de utilizare a unui teren liber, al municipalității, în curtea Școlii nr. 9 “Ion Creangă”, soldat cu blocarea proiectului în Consiliul Local.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 69 de garaje propuse spre demolare pentru a se face grădiniță și parcări rezidențiale în cartierul Obcini.
 Vizualizări articol: 3128 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
69 de garaje propuse spre demolare pentru a se face grădiniță și parcări rezidențiale în cartierul Obcini5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei