Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 1 dec 2020 - Anul XXV, nr. 283 (7588)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Institutul Bucovina sprijină recrutarea și formarea de asistenți medicali, în parteneriat cu Spitalul Județean Suceava

Marţi, 1 Decembrie 2020 (15:35:27)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Institutul Bucovina sprijină recrutarea și formarea de asistenți medicali, în parteneriat cu Spitalul Județean de Urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava.În contextul pandemic în care ne aflăm, sistemul medical duce în permanență lipsa personalului medical calificat. Este nevoie mai mult ca oricând de ajutor suplimentar, oameni curajoși și săritori, iar Institutul Bucovina, prin proiectele pe care le derulează, își continuă misiunea de a facilita formarea profesională a acestora.

În ceea ce priveşte voluntariatul, trebuie amintite parteneriatul public-privat și îndelunga colaborare dintre Institutul Bucovina şi Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava. Din anul 2011, în cadrul VOCSănătate - Voluntari pentru Sănătate, în baza unui acord de parteneriat de lungă durată, Institutul Bucovina organizează stagii de voluntariat în domeniul serviciilor de îngrijire medicală, astfel sprijinind unitățile medicale din comunitate care duc o lipsă acută de personal.

La ultimul apel de angajare din luna noiembrie 2020, prin intermediul Asociației Institutul pentru Parteneriat Social Bucovina, și-au depus dosarele 20 de candidați, dintre care 17 au fost acceptați pentru funcția de asistent medical generalist și 3 pentru asistent medical generalist debutant și au fost repartizați în secțiile balneofiziokinetoterapie, medicină internă, boli infecțioase și pneumologie.

Acești voluntari au fost recrutați în cadrul proiectului SEPAL – „Dezvoltarea unei platforme de angajare prin ucenicie”, având ca scop sprijinul tinerilor pentru învățare la locul de muncă prin stagii de evaluare, mentorat și mediere. Mai multe informații despre acest proiect sunt disponibile pe www.projectsepal.com.

 

Stagii de voluntariat

Pentru ocuparea celor două categorii de posturi, condiția principală a fost deținerea unei diplome de școală postliceală sanitară, plus a unei vechimi în specialitate de minimum 6 luni pentru asistenții medicali generaliști. Toți candidații îndrumați de Institutul Bucovina au obținut experiența necesară în câmpul muncii, prin stagiile de voluntariat desfășurate în parteneriat cu Spitalul Județean. Pe parcursul acestora, voluntarii își dezvoltă nu doar abilitățile practice, ci învață și despre relaționarea cu pacienții, devenind mai receptivi la nevoile lor.

Asociația Institutul pentru Parteneriat Social Bucovina își desfășoară activitatea de aproape 15 ani, sprijinind dezvoltarea comunităților vulnerabile prin programe de învățare interculturală, cursuri de formare profesională, cât și prin organizarea unor activități de voluntariat pentru dezvoltarea abilităților de muncă.

Persoana de contact, responsabilă de activităţile de voluntariat din cadrul Organizaţiei Institutul Bucovina: Daniel Lungu, 0771 273 228, voluntar@bucovinainstitute.org. Pentru a fi la curent cu activităţile desfăşurate de Institutul Bucovina, puteți să vizitaţi pagina de Facebook Organizaţia Institutul Bucovina (https://www.facebook.com/i.bucovina).

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Institutul Bucovina sprijină recrutarea și formarea de asistenți medicali, în parteneriat cu Spitalul Județean Suceava.
 Vizualizări articol: 1787 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Institutul Bucovina sprijină recrutarea și formarea de asistenți medicali, în parteneriat cu Spitalul Județean Suceava5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei