Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 23 nov 2020 - Anul XXV, nr. 276 (7581)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

1.806 cazuri de Covid -19 sunt în evoluție în 110 localități din județul Suceava

Luni, 23 Noiembrie 2020 (13:59:09)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Distribuția cazurilor de Covid-19 în evoluție în localitățile județului Suceava, transmisă, luni, de Prefectură, arată că, din cele 114 unități administrativ-teritoriale, 4 nu au niciun caz de infecție Covid-19 în evoluție. În 9 UAT există la această dată câte un caz în evoluție, 31 au sub cinci cazuri în evoluție, 35 au sub zece cazuri în evoluție, iar 35 au peste zece cazuri în evoluție. La acest moment, în județul Suceava sunt 1.806 cazuri de infecție Covid -19 în evoluție.

Prefectura informează că activitățile de verificare desfășurate de polițiști în context Covid continuă, în cursul zilei de 22 noiembrie fiind verificate cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse 973 persoane și 118 societăți comerciale. Au fost aplicate 156 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 15.950 de lei pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală și neluarea măsurilor pentru diminuarea impactului riscurilor conform Legii nr.55/2020.

Vor fi verificate în continuare zonele aglomerate, centrele comerciale, piețele, târgurile și terasele, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind limitarea prevenirea răspândirii virusului Sars-Cov-2.

Având în vedere evoluția cazurilor de Covid-19 la nivelul județului Suceava, prefectul, Alexandru Moldovan, face un apel către cetățeni la respectarea regulilor: „evitați zonele aglomerate unde sunteți expuși la contact direct și/sau interacțiune cu un număr mare de persoane, de tipul adunărilor publice, cozi, zone de trafic intens; evitați atingerea suprafețelor care sunt atinse în mod frecvent și de alte persoane, precum: balustrade, clanțe, mânere, butoane de lift sau de acces; păstrați o distanță semnificativă, de 1,5 metri, față de celelalte persoane pe care le întâlniți. În cazul în care vă aflați în transportul în comun încercați să NU stați față în față cu alte persoane; asigurați-vă, după folosirea transportului în comun, că v-ați igienizat mâinile înainte de a vă atinge fața, nasul sau gura”. Prefectul recomandă folosirea, pe cât posibil, de rute sau modalități alternative de transport pentru a evita zonele aglomerate de trafic de persoane. În cazul în care programul vă permite, folosiți intervalele orare cu nivel scăzut de trafic de persoane. Purtarea măștii de protecție corect, cu gura și nasul acoperite, reprezintă cel mai la îndemână mijloc de limitare a răspândirii virusului.

Informațiile despre situația epidemică în județ se regăsesc pe pagina oficială a Instituției Prefectului – județul Suceava, secțiunea Info Coronavirus.

https://sv.prefectura.mai.gov.ro/info-coronavirus-judetul-suceava/, iar metodologia de supraveghere a sindromului respirator acut cu noul coronavirus (COVID-19) elaborată de de Centrul National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile și actualizată la data de 18.11.2020, poate fi consultată pe site-ul oficial al Institutiei Prefectului - judetul Suceava https://sv.prefectura.mai.gov.ro/info-coronavirus.../ sau pe site-ul

https://www.cnscbt.ro/index.php/legislatie_cov.

La linia telefonică TelVerde 0800800165, cetățenii pot sesiza cazurilor de încălcare a normelor de protecție și la TelVerde 0800800358 pot apela pentru recomandări și informații legate de COVID-19.

Direcţia de Sănătate Publică Suceava pune la dispoziţia populaţiei un număr de CALL CENTER, 021.414.44.30, la care cetăţenii pot primi informaţii cu privire la virusul SARS CoV 2 și pot accesa una din următoarele trei opţiuni: 1.Informaţii Simptome; 2.Informaţii Contact Direct; 3. Informaţii Izolare. Numărul 021.414.44.30 poate fi apelat din toate reţelele de telefonie fixă sau mobilă, în intervalul orar orele 8-16, de luni până vineri.

Cetățenii se pot adresa și Centrului Județean de Coordonare si Conducere a Interventiei Suceava la adresa de e-mail cjcci.sv@gmail.com sau telefon 0230.220.103.

 

 

 

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 1.806 cazuri de Covid -19 sunt în evoluție în 110 localități din județul Suceava.
 Vizualizări articol: 5515 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
1.806 cazuri de Covid -19 sunt în evoluție în 110 localități din județul Suceava5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei