Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 1 sep 2020 - Anul XXV, nr. 205 (7510)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Angajatul DSP care n-a purtat mască și a băut alcool în timpul serviciului a fost sancționat

Marţi, 1 Septembrie 2020 (15:44:45)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Angajatul Direcției de Sănătate Publică Suceava care a fost amendat de poliție deoarece nu a purtat masca de protecție în timpul unei anchete epidemiologice pe care o efectua, luni, la Dornești, a fost audiat marți, de Comisia disciplinară de cercetare prealabilă din cadrul DSP.

Directorul executiv al instituției, dr. Dinu Sădean, a declarat că, la audiere, persoana respectivă, care nu este medic, ci asistent medical principal angajat contractual la Supravegherea Sănătății publice, a negat că nu ar fi purtat echipament de protecție. În ceea ce privește consumul de băuturi alcoolice în timpul serviciului, reclamat, de asemenea, de Poliție, printr-o adresă către DSP, dr. Dinu Sădean a afirmat că asistentul a spus că a băut „o bere”.

Cadrul medical ar mai fi spus la audieri că nu a putut desfășura în condiții optime ancheta epidemiologică la Dornești, din cauza atitudinii recalcitrante manifestate de cei în cauză, motiv pentru care marți a fost trimisă acolo o altă echipă a DSP.

Măsurile dispuse de DSP în cazul salariatului care a încălcat regulile de protecție și a băut alcool în timpul programului de lucru sunt retrogradarea, pentru 60 de zile, din funcția de asistent medical principal, în cea de asistent medical simplu, cu reducerea corespunzătoare a salariului, și internarea într-o clinică de dezalcolizare, în cazul în care va mai consuma băuturi alcoolice în timpul serviciului. „Am am vrut să-l internăm acum, dar a spus că regretă ceea ce s-a întâmplat și a promis că nu se va mai repeta. În cazul în care totuși recidivează, a declarat că va merge la dezalcolizare”, a precizat dr. Sădean.  Reamintim că cercetarea disciplinară a asistentului respectiv s-a efectuat în regim de urgență, în urma unei sesizări transmise către DSP, de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Suceava.

Purtătorul de cuvând al IPJ Suceava, comisar-șef Ionuț Epureanu, a declarat că angajatul DSP se afla, luni, la Dornești, pentru ancheta epidemiologică efectuată după ce un bărbat din această localitate a murit, vineri, de Covid-19, la scurt timp de la externarea din Spitalul Municipal Rădăuți. Inspectoratul de Poliție a fost sesizat prin 112 de un jurnalist aflat la fața locului, că angajatul DSP nu poartă echipament de protecție, nici măcar mască și pare a fi în mod „vizibil sub influența băuturilor alcoolice”, potrivit purtătorului de cuvânt al Poliției.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Angajatul DSP care n-a purtat mască și a băut alcool în timpul serviciului a fost sancționat.
 Vizualizări articol: 1385 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Angajatul DSP care n-a purtat mască și a băut alcool în timpul serviciului a fost sancționat5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei