Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 1 sep 2020 - Anul XXV, nr. 205 (7510)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


Da' Mitriţă!?

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Indiscutabil, subiectul principal, poate chiar unic, de discuție în aceste zile este noul start al noii echipe naționale a României sub comanda noului ei antrenor, Mirel Rădoi. Am subliniat cu premeditare ideea de înnoire totală, punându-mi toate speranțele în selecționerul absolut surprinzător până acum (e drept că la un nivel ceva mai mic), autor al unei duble performanţe pe care nu cred că în afară de el o mai visa cineva (turneul final Euro Under 21 şi calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo). Studiind lotul convocat, prima surpriză răsare chiar pe linia porții (mă rog, probabil pe linia băncii de rezerve) şi se numeşte Lazăr, el fiind portarul echipei din Giurgiu. Că nu va intra ca titular e aproape sigur, numai că a-l chema pe Tătăruşanu mi se pare un risc major, având în vedere faptul că el apără la PSG ceva mai puţin decât apăra Lobonţ la Roma... adică deloc! Iar Niţă de la Sparta Praga e şi el doar de umplutură. Norocul lui Mirel şi al nostru ar putea fi acela că Irlanda de Nord, cu care jucăm primul meci, pe 4 septembrie, nu are un joc al naibii de ofensiv. Şi tot cam aşa e şi situaţia Austriei, al doilea adversar, pe 7, în deplasare. Având în vedere că un start bun îţi poate da tonus pentru ceea ce urmează, mi se pare absolut obligatoriu să jucăm ofensiv, neapărat la victorie, în maniera în care ne obișnuise Mirel la Under 21. Iar aceastăcompetiție nu e cazul să fie desconsiderată, întrucât (chiar dacă nici acum nu i-am înţeles mecanismul, şi nici nu mai încerc să-l pricep vreodată!) ea este cea care ne-a adus la barajul pentru Euro, cel de luna/ lunile viitoare. Cum ziceam, trebuie jucat ofensiv, în ideea de a înscrie. Eventual un gol mai mult decât adversarii. De aceea nu îmi explic lipsa lui Mitriţă, poate singurul capabil să dezechilibreze de unul singur o apărare întreagă. Şi să nu-mi zică nimeni că e firav, că-i plăpând, şi că adversarii de acum, plus Islanda, joacă foarte "fizic", că nu ţine. Cum de ce? Fiindcă pe Messi nu l-a lăsat nimeni acasă vreodată pe considerente fizice. Iar Mitriţăe cu 1 centimetru mai înalt decât "Piticul".

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Da' Mitriţă!?.
 Vizualizări articol: 991 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Da' Mitriţă!?5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei