Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 21 iul 2020 - Anul XXV, nr. 169 (7474)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Spitalul Suceava a efectuat două tratamente cu plasmă Covid

Marţi, 21 Iulie 2020 (13:28:58)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Spitalul de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava a efectuat până acum două tratamente cu plasmă recoltată de la persoane care au avut Covid-19. Coordonatorul secției Anestezie-Terapie Intensivă din spital, dr. Dănuț Barbunc, a declarat că la unul dintre pacienți, în vârstă de 63 de ani, rezultatele au fost bune, bolnavul a fost recuperat și a plecat acasă, în schimb, în cel de-al doilea caz, de vârstă apropiată, tratamentul nu a avut nici un efect și, din nefericire, pacientul nu a mai putut fi salvat. Dr. Barbunc a explicat că pentru a se aplica acest tratament există criterii stricte care trebuie îndeplinite. Printre acestea, compatibilitatea grupei de sânge și a factorului Rh între donator și primitor, acordul pacientului sau al familiei, timpul cât a fost intubat pacientul trebuie să fie relativ scurt, existența a trei doze (pungi) de plasmă disponibile sau minimum două/ pacient etc. „Nu toți pacienții se încadrează în criteriile de eligibilitate pentru tratamentul cu plasmă. De la Centrul de Transfuzie ne anunță întotdeauna când au trei sau minimum două pungi disponibile și, dacă avem un pacient compatibil, verificăm dacă se încadrează în criteriile de eligibilitate și, evident, dacă pacientul sau familia își dau acordul pentru tratament”, a afirmat dr. Barbunc.

La Centrul de Transfuzie Sangvină (CTS) Suceava au donat până acum plasmă 35 de persoane care au avut Covid-19, majoritatea cadre medicale și din cadrul Ministerului de Interne, dar și un preot și un profesor. Directorul CTS, dr. Maria Pilat, a declarat că, din păcate, foarte puțini dintre donatori au avut o concentrație ridicată de anticorpi în sânge, de 1/160, cum prevăd normele. „Am constatat că persoane care au avut simptome și au fost testate PCR pozitiv au un titru foarte scăzut de anticorpi sau nu mai au deloc. Asta a făcut să mai scadă entuziasmul pentru donare, se pare că gradul de imunizare nu este atât de mare pe cât speram. Noi am folosit doar plasma cu titru mare, de 1/160, conform recomandărilor. Cealaltă este stocată”, a spus dr. Pilat.

Potrivit acesteia, ultimul lot de donatori de plasmă a fost de patru persoane, iar în ultimele 5 zile nu s-a mai anunțat nimeni.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Spitalul Suceava a efectuat două tratamente cu plasmă Covid.
 Vizualizări articol: 1843 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Spitalul Suceava a efectuat două tratamente cu plasmă Covid0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei