Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 17 iul 2020 - Anul XXV, nr. 166 (7471)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Flutur salută finanțarea cu bani europeni a racordării la gaz metan a localităților din județ

Vineri, 17 Iulie 2020 (14:24:53)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, salută concretizarea prin ordonanță de urgență a racordării la gaz metan a localităților din județul Suceava, prin finanțare de bază cu bani europeni.

Flutur a arătat că în ședința de joi, 16 iulie a.c., Guvernul a adoptat ordonanța de urgență pentru aprobarea ,,Programului Național de racordare a populației și consumatorilor non-casnici la rețeaua inteligentă de distribuție a gazelor naturale”, prin care se reglementează cadrul general privind aprobarea și includerea la finanțare din fonduri europene a programului.

Sursele de finanțare ale programului național sunt constituite de fondurile externe nerambursabile din cadrul Axei Prioritare 8 - Sisteme inteligente şi sustenabile de transport al energiei electrice şi gazelor naturale din cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare (POIM), precum și cofinanțare de la bugetul de stat, potrivit Regulamentelor Financiare ale Comisiei Europene.

„Începând de ieri, acest deziderat al racordării localităților din județul Suceava la gaz metan începe să devină realitate, odată cu semnarea actului normativ care face trimitere la alocarea de fonduri, 200 milioane euro în 2020-2021 și 800 milioane de euro pe programarea 2021-2027”, a declarat Flutur.

Acesta a spus că va fi o finanțare majoritară pe bani europeni: 85% fonduri europene, 13% de la bugetul de stat și 2 % cofinanțare UAT-uri.

Potrivit președintelui CJ Suceava, de săptămâna viitoare va fi o mobilizare la nivelul întregului județ, cu toate primăriile localităților care urmează să se racordeze la gaz metan. Estimarea lui Flutur este că într-o primă etapă se va putea dubla numărul localităților racordate la gaz metan, un număr de 37 UAT-uri având deja contractate studiile de fezabilitate. Practic, în județul Suceava, lucrările în 72 de localități care se află în apropierea magistralelor existente ar putea începe chiar de mâine, apreciază președintele CJ.

„Pentru celelalte localități, am discutat cu cei de la Transgaz pentru realizarea în perioada următoare a încă două magistrale, Păltinoasa – Cacica - Vicovu de Jos și Bunești – Liteni - Dolhasca. De asemenea, le-am cerut să ia în calcul magistralele Cacica – Todirești – Dărmănești și Berchișești – Drăgoiești – Ciprian Porumbescu”, a afirmat Gheorghe Flutur.

El a mai spus că pentru lucrările la magistrala Pojorâta – Vatra Dornei s-a predat amplasamentul și au fost aduse materiale. „Am fost și sunt un susținător al investițiilor pentru îmbunătățirea calității vieții sucevenilor și socotesc faptul că următorii patru ani vor lăsa o amprentă puternică în această direcție. Am în vedere, pe de o parte, proiectul semnat de Guvernul liberal în decembrie anul trecut, prin care peste 200.000 de suceveni, adică aproximativ o treime din populația județului, vor beneficia de rețele apă-canal, iar acum programul pentru asigurarea încălzirii locuințelor cu gaz metan”, a mai declarat șeful deliberativului județean. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Flutur salută finanțarea cu bani europeni a racordării la gaz metan a localităților din județ.
 Vizualizări articol: 1201 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 2 voturi
Flutur salută finanțarea cu bani europeni a racordării la gaz metan a localităților din județ1.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei