Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 25 mar 2020 - Anul XXV, nr. 70 (7375)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

85 de cadre medicale din Spitalul Suceava sunt confirmate oficial cu COVID-19; testarea personalului continuă în ritm de melc

Miercuri, 25 Martie 2020 (11:09:43)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

36 de medici și 49 de asistenți medicali, infirmiere și brancardieri au primit până acum rezultat pozitiv la testarea pentru COVID-19. Prefectul de Suceava, Alexandru Moldovan, a declarat că tot personalul din spital, inclusiv cel TESA, va fi testat, probele fiind trimise atât la centrul regional de la Iași, cât și la Institutul Matei Balș din București, pentru a se avea rezultatele cât mai rapid. Deși situația de la spitalul din Suceava a fost declarată „urgență de grad zero”, ritmul testării este încă destul de lent și timpul scurs de la recoltarea probelor până la primirea rezultatelor este de două, trei zile, ceea ce accentuează panica în rândul salariaților și haosul din spital.

Prefectul a afirmat că aparatul de testare de la Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava a fost instalat la spital, dar încă nu au ajuns kit-urile de testare. „Le vom avea în zilele următoare. Nu depinde de noi”, a spus el.

Întrebat cine gestionează în aceste momente situația de la spital, prefectul a spus că la Suceava se află acum  coordonatorul pentru COVID-19 pe zona Moldova, conf. univ. dr. Lucian L. Indrei, de la DSP Iași, și secretarul de stat din Ministerul Sănătății, Nelu Tătaru.

Ceea ce s-a făcut concret, până acum, a fost decontaminarea Unității de Primiri Urgențe, testarea unei părți din personal și transferul sau externarea unor pacienți. Marți, în spital mai erau internați 124 de pacienți. Cei cu probleme grave, de genul celor neurologice sau cardiace, se transferă la Iași, cazurile de gravitate medie merg la spitalele din Rădăuți, Fălticeni și Pașcani. Spitalul din Botoșani nu mai este pe lista de spitale-suport, după ce și în această unitate medicală au fost diagnosticate cazuri de COVID-19.

În cursul zileie de miercuri se face inventarierea personalului medical pentru a se vedea pe câți medici și personal mediu și de îngrijire se poate conta și se discută cu conducerea spitalelor private Bethesda și Arcadia pentru a obține sprijin cu personal. De asemenea, cu ajutorul Universității Suceava și a unor ONG-uri se constituie o echipă de psihologi pentru consilierea personalului medical confirmat pozitiv. „După vindecare, vrem să-i avem înapoi, în spital”, a spus Moldovan.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 85 de cadre medicale din Spitalul Suceava sunt confirmate oficial cu COVID-19; testarea personalului continuă în ritm de melc.
 Vizualizări articol: 1728 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
85 de cadre medicale din Spitalul Suceava sunt confirmate oficial cu COVID-19; testarea personalului continuă în ritm de melc3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei