Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 26 nov 2019 - Anul XXIV, nr. 277 (7278)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Delegație a Universității, în vizită de lucru la Universitatea Yunnan, China, în vederea extinderii colaborării dintre instituții

Marţi, 26 Noiembrie 2019 (18:43:35)

În perioada 18 – 23 noiembrie, o delegație a Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava (USV), din care au făcut parte prof. univ. dr. ing. Valentin Popa, rectorul USV, și lector dr. Codruț Șerban, coordonator al Serviciului de Relații Publice, Comunicare și Imagine al USV, s-a aflat într-o vizită de lucru în orașul Kunming, regiunea Yunnan, din Republica Populară Chineză.

Efectuată la invitația Universității Normale Yunnan și susținută de Starcrest Education Management Company Limited din China, partenerul USV, deplasarea a avut drept scop extinderea colaborării existente între cele două universități. Temele de discuție au vizat, printre altele, pregătirea pentru semnare a unui acord interinstituțional care să includă și programe de doctorat în co-tutelă, deschiderea unui program de studiu în limba chineză la Facultatea de Litere și Științe ale Comunicării din Suceava, sprijinirea acestui program cu trei lectori de limba chineză din cadrul Universității din Yunnan, precum și derularea unor mobilități pentru cadre didactice și studenți între cele două universități.

În contextul colaborării cu Universitatea din Yunnan, rectorul USV a fost invitat, în calitate de vorbitor principal (keynote speaker), la Forumul „Southwest Associated University”, găzduit de partenerii chinezi.

Prof. univ. dr. ing. Valentin Popa a fost primul rector din Europa invitat să susțină o prelegere în cadrul acestei manifestări, care a reunit peste 450 de participanți – oficialități din regiunea Yunnan, rectori ai altor universități din regiune, cadre didactice și studenți –, fiind al 38-lea speaker din istoria Forumului. Prelegerea susținută de rectorul USV s-a intitulat „Spațiul european al educației – particularități și oportunități”. Pe lângă aspecte legate de funcționarea sistemului de învățământ european și a celui românesc, de dezvoltarea universităților antreprenoriale, de viitorul cercetării și al agendei Uniunii Europene privind învățământul superior, aceasta a cuprins și o prezentare a oportunităților de colaborare între universități din Republica Populară Chineza și universități din Europa, respectiv USV, sub forma unor schimburi academice, în contextul în care, începând cu anul 2021, bugetul alocat mobilităților în cadrul Programului Erasmus+ se va dubla.

Un alt eveniment deosebit de important la care au participat reprezentanții USV a fost inaugurarea Sino-Euro Educational and Cultural Exchange Center, organism creat în cadrul Universității din Yunnan pentru a eficientiza colaborarea cu universități din Europa. Inaugurarea s-a desfășurat în prezența oficialităților, a membrilor comunității academice, dar și a altor reprezentanți ai unor instituții relevante pentru domeniul învățământului superior din China.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Delegație a Universității, în vizită de lucru la Universitatea Yunnan, China, în vederea extinderii colaborării dintre instituții.
 Vizualizări articol: 1430 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Delegație a Universității, în vizită de lucru la Universitatea Yunnan, China, în vederea extinderii colaborării dintre instituții1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Salată de vinete ușoară, cu susan și smântână Este o delicioasă adaptare a unei rețete turcești/grecești/arabe la ingrediente mai ușor de găsit prin magazinele românești. Salata de vinete astfel obținută este la fel de gustoasă precum versiunea cu maioneză, dar mult mai ușoară și mai... Citeşte