Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 15 oct 2019 - Anul XXIV, nr. 241 (7242)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Ziua Mondială a Pâinii și Ziua Internațională a Alimentației, la Universitatea din Suceava

Marţi, 15 Octombrie 2019 (12:51:15)

Miercuri, 16 octombrie, Facultatea de Inginerie Alimentară din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava şi compania S.C. MOPAN S.A. Suceava vor sărbători Ziua Mondială a Pâinii, Ziua Mondială a Alimentaţiei şi Ziua Naţională a Asociaţiei Specialiştilor de Industrie Alimentară din România, prin organizarea workshop-ului „Profilul inginerului de industrie alimentară – între percepție și cerințe”, aflat la cea de-a cincea ediție. Evenimentul va avea loc în Aula din corpul E, începând cu ora 11.00.

Uniunea Internaţională a Brutarilor (UIB) a decis, începând cu anul 2001, ca data de 16 octombrie să devină Ziua Mondială a Pâinii, eveniment sărbătorit în aproape 30 de ţări de pe toate continentele. De asemenea, în fiecare an, pe 16 octombrie, Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Agricultură și Alimentaţie (FAO) celebrează Ziua Mondială a Alimentației, în onoarea datei fondării acesteia, în anul 1945. Începând cu anul 2012, pe 16 octombrie se sărbătorește şi Ziua Naţională a Asociaţiei Specialiștilor de Industrie Alimentară din România.

La Suceava, sărbătoarea își propune să ofere participanților la eveniment oportunitatea de a vorbi despre pâine şi despre brutari, de a afla mai multe despre istoria produsului, despre importanţa şi viitorul acestuia, dar și despre importanța alimentației sănătoase, în general.

Evenimentul este menit să păstreze și să mărească numărul de contacte cu firme de profil, deosebit de utile pentru viitorii specialiști din domeniul Ingineria Produselor Alimentare și pentru cadrele didactice în stabilirea direcțiilor de cercetare aplicativă.

S.C. MOPAN S.A. este cel mai mare producător de produse de panificaţie, patiserie-cofetărie din judeţul Suceava, care oferă clienţilor atât preţuri bune, cât şi pros­peţime, varietate şi o calitate superioară. 100% românesc, 100% ambiţie sunt principiile după care se ghidează S.C. MOPAN S.A. Suceava în realizarea unor produse naturale, proaspete, create zilnic de ma­eştrii cofetari, patiseri şi brutari, prin utilizarea de reţete proprii şi tradiţionale, tehnologii moderne, în conformitate cu standardele naţionale şi europene de calitate şi siguranţă alimentară.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ziua Mondială a Pâinii și Ziua Internațională a Alimentației, la Universitatea din Suceava.
 Vizualizări articol: 1328 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Ziua Mondială a Pâinii și Ziua Internațională a Alimentației, la Universitatea din Suceava5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei