Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 6 sep 2019 - Anul XXIV, nr. 208 (7209)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Percheziţii la casele şi firma unui bărbat cercetat în peste o sută de cazuri de înşelăciune şi delapidare

Vineri, 6 Septembrie 2019 (11:37:46)

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul IPJ Suceava, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, au pus în executare joi trei mandate de percheziţie emise de Tribunalul Suceava în cadrul unui dosar penal, la imobilele amplasate în municipiul Suceava, str. Viitorului, locuinţă utilizată de suspectul Vlad Luchian, de 35 ani, din Zvoriştea, cât şi la domiciliul suspectului şi la sediul SC Elinger SRL, ambele amplasate însatul Dealu, comuna Zvoriştea.

Luchian este urmărit penal pentru comiterea infracţiunilor de „înşelăciune”, în formă continuată (21 acte materiale) şi „spălarea banilor”, în formă continuată şi se efectuează cercetări pentru infracţiunile de „evaziune fiscală”, în formă continuată  (17 acte materiale) şi „delapidare” în formă continuată (108 acte materiale).

Din cercetările efectuate în cauză s-a stabilit că în perioada 14 iunie 2017 – 4 februarie 2019, Luchian, prezentându-se ca administrator al SC Elinger SRL, deşi nu avea această calitate, a indus în eroare 21 de persoane şi a încheiat contracte de prestări servicii, angajându-se că va executa piesele de mobilier comandate, deşi nu dispunea de posibilitatea confecţionării acestora, societatea neavând angajaţi. El a obţinut astfel 332.100lei,păgubind mai multor persoane din diferite judeţe.

Pentru inducerea în eroare a persoanelor vătămate, suspectul a promovat firma pe internet, unde a creat un site, cât şi pe Facebook, unde se prezenta în mod ireal drept producător naţional de mobilier din PAL şi MDF vopsit.

Totodată, s-a stabilit că în perioada 24 octombrie 2017 – 19 februarie 2019, în mod repetat, Luchianşi-a însuşit din contul firmei, prin retrageri zilnice şi succesive de numerar, suma totală de 89.816,38lei şi a depus sumele de bani în conturile personale, „scopul acţiunilor sale fiind ascunderea sau disimularea originii ilicite a acestor sume de bani, pe care ulterior, le-a utilizat pentru a efectua plăţi către diverse persoane fizice şi juridice”, se precizează în comunicatul poliţiei.

Cu ocazia efectuării percheziţiilor au fost ridicate, în vederea cercetărilor, un laptop, telefoane mobile şi documente contabile utile soluţionării cauzei.

De asemenea, după audierea suspectului s-a luat măsura reţinerii pentru 24 de ore, urmând ca vineri să fie prezentat Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

Suspectul a fost introdus în arestul IPJ Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Percheziţii la casele şi firma unui bărbat cercetat în peste o sută de cazuri de înşelăciune şi delapidare.
 Vizualizări articol: 2377 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Percheziţii la casele şi firma unui bărbat cercetat în peste o sută de cazuri de înşelăciune şi delapidare5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei