Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 22 iun 2019 - Anul XXIV, nr. 143 (7144)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Moaștele Sf. Ioan cel Nou de la Suceava au fost depuse sâmbătă dimineață in baldachinul din curtea mănăstirii

Sâmbătă, 22 Iunie 2019 (10:59:13)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cu o zi mai devreme decât obiceiul împământenit, Moaștele Sf. Ioan cel Nou de la Suceava au fost scoase din Biserica Sf. Gheorghe, acolo unde sălășluiesc peste an, și depuse la primele ore ale dimineții de sâmbătă în baldachinul din curtea mănăstirii. Timp de trei zile, credincioșii de pretutindeni sunt așteptați în perelinaj la Moaștele Sfântului Ioan cel Nou, într-un circuit organizat împreună cu jandarmeria, pentru evitarea aglomerării. Sicriul cu moaștele Sfântului Ioan cel Nou au fost scoase în acest an cu o zi mai devreme, reprezentanții bisericii explicând că s-a luat această decizie întrucât duminică dimineață este slujbă și ar fi fost mai greu de organizat depunerea sicriului în baldachinul din curtea mănăstirii. În același timp, fiind vorba de zilele de sfârșit de săptămână, credincioșii pot ajunge mai ușor la Manastirea Sf Ioan cel Nou, bucurându-se astfel de o zi ân plus de priveghere.

Elena este din Suceava și a ajuns sâmbătă dimineață, printre puținii credincioși care se aflau în curtea mănăstirii, la racla cu Moaștele Sf, Ioan cel Nou, care, după cum ne-a declarat chiar ea, i-a fost de mare ajutor în viață. ”Nepoata mea m-a anunțat că racla cu Moaștele Sfântului au fost scoase azi, dis de dimineață și am venit cu dragoste și credință să-i cerem ajutorul. Tot ce mi-am pus în gând de-a lungul timpului pentru a realiza, s-a adeverit cu sprijinul Sf. Ioan cel Nou, care ne-a ajutat de fiecare dată.”

Credincioșii sunt așteptați pentru rugăciune în aceste zile, în curtea Mănăstirii Sf. Ioan cel Nou de la Suceava, unde duminică seara, la ora 18.00, va avea loc Slujba de Priveghere. Luni dimineața, în ziua marei sărbători, la primele ore ale dimineții se va face Sf. Maslu, Aghiasma, după care se va face Acatistul Sf. Ioan Botezătorul, urmat de Acatistul Sf. Mare Mucenic Ioan cel Nou de la Suceava. Va urma apoi Sfânta Liturghie, la care vor participa 7 Inalți Ierarhi ai bisericii, punctul culminant al marii sărbători fiind atins la orele prânzului, în timpul Marii procesiuni cu Moaștele Sf. Ioan cel Nou pe străzile orașului Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Moaștele Sf. Ioan cel Nou de la Suceava au fost depuse sâmbătă dimineață in baldachinul din curtea mănăstirii.
 Vizualizări articol: 2573 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 6 voturi
Moaștele Sf. Ioan cel Nou de la Suceava au fost depuse sâmbătă dimineață in baldachinul din curtea mănăstirii5.056

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei