Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 21 mai 2019 - Anul XXIV, nr. 116 (7117)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Guvernul va rezolva problema financiară a primăriilor sucevene din Proiectul „Utilităţi şi mediu”

Marţi, 21 Mai 2019 (12:23:57)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Premierul României, Viorica Dăncilă, şi ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, au anunţat, la Frasin, că cele 61 de primării sucevene din proiectul „Suceava - Utilităţi şi mediu la standarde europene” vor scăpa de plata ratelor şi dobânzilor la creditul contractat pentru acest program. Viorica Dăncilă a declarat în cadrul unei conferinţe de presă că a avut discuţii, la Frasin, cu mai mulţi primari de localităţi din acest proiect şi a dat asigurări că Executivul a găsit soluţia pentru ca acestea să nu mai plătească ratele şi dobânzile. Viorica Dăncilă a spus că, în timp ce Guvernul s-a angajat să rezolve această problemă, a observat că sunt anumite persoane, în speţă preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, care ”scriu scrisori foarte frumoase” prin care solicită o soluţie.

„Am văzut că sunt anumite persoane, chiar preşedintele Consiliului Judeţean, care scrie scrisori foarte frumoase. Probabil că şi-a greşit vocaţia. Dar dumnealui dă dovadă de o foarte mare ipocrizie. Această problemă e din 2002-2003. De atunci au fost foarte multe guverne, a fost şi guvernarea dumnealui şi nu au găsit o soluţie. Dar acum solicită la alţii să găsească soluţii”, a spus Dăncilă.

Ministrul Eugen Teodorovici a declarat la rândul său că în scurt timp va fi emis actul normativ prin care ratele rămase de rambursat, de 17 milioane de euro, vor fi preluate la bugetul de stat. Teodorovici a zis că primăriile nu vor mai avea de plătit din bugetele proprii ratele şi dobânzile la acest credit, însă vor trebui să depună proiecte prin fondul naţional de dezvoltare şi investiţii pentru a construi reţele de gaz în localităţile respective.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Guvernul va rezolva problema financiară a primăriilor sucevene din Proiectul „Utilităţi şi mediu”.
 Vizualizări articol: 1981 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Guvernul va rezolva problema financiară a primăriilor sucevene din Proiectul „Utilităţi şi mediu”5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei