Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 18 mar 2019 - Anul XXIV, nr. 64 (7065)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Alexandra Diana Dan, din Putna, a câştigat Trofeul Festivalului „Florile Ceahlăului”

Luni, 18 Martie 2019 (11:03:24)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Interpreta de muzică populară Alexandra Diana Dan, în vârstă de 19 ani, din comuna Putna, a câştigat recent Trofeul Festivalului naţional de muzică populară pentru copii şi tineri “Florile Ceahlăului”, ediţia XXXI, concurs desfăşurat, în perioada 15-17 martie, la Piatra Neamţ. Tânăra şi-a adjudecat trofeul Festivalului interpretând la secţiunea „Doina” un bocet şi apoi o „Horă” cu acompaniament orchestral. Gala Laureaţilor a debutat cu un recital oferit de Ansamblul „Floricica de la Munte”, urmat de decernarea premiilor, şi a continuat cu un recital susţinut de Orchestra „Lăutarii”, din Chişinău, condusa de maestrul Nicolae Botgros.

„Mulţumesc Bunului Dumnezeu, juriului, tuturor celor care au crezut şi cred în mine”, au fost primele cuvinte ale câştigătoarei, după ce a primit trofeul.

Festivalul „Florile Ceahlăului” a fost organizat de Centrul pentru Cultură şi Arte „Carmen Saeculare” Piatra Neamţ, finanţator fiind Consiliul Judeţean Neamţ. În ultimii zece ani, Festivalul a devenit un important punct de reper în carierele unor tineri solişti din ţară, care au cucerit trofeele sau premiile competiţiei. În anul 2016, Trofeul Festivalului naţional de muzică populară pentru copii şi tineri “Florile Ceahlăului” a fost câştigat tot de o suceveancă, Ioana Ştefan.

 

Competiţie, pe secţiuni

Concursul a avut mai multe secţiuni: “Canto tradiţional românesc”, în cadrul căreia au participat copii şi tineri, solişti vocali de muzică populară din România, cu vârste cuprinse între 9 şi 25 ani, care au concurat în cadrul a trei categorii: Categoria de vârstă 9-14 ani; Categoria de vârstă 15-19 ani; Categoria de vârstă 20-25 de ani; „Instrumente populare” (vioară, acordeon, ţambal, clarinet, trompetă, fluier, cobză, nai), în cadrul căreia au participat  copii şi tineri, solişti instrumentişti de muzică populară din România, cu vârste cuprinse între 9 şi 25 ani, care au concurat în cadrul a două categorii: Categoria de vârstă 9-14 ani şi Categoria de vârstă 15-25 de ani.

 

Suceveni premiaţi

Vă prezentăm toţi câştigătorii suceveni de la Festivalul naţional de muzică populară pentru copii şi tineri “Florile Ceahlăului”:

Secţiunea canto tradiţional, 9-14 ani: Menţiune: Delia Valentina Bertea (Fălticeni, Suceava); Secţiunea canto tradiţional, 15-19 ani: Premiul III: Maria Emilia Solovăstru (Iaslovăţ, Suceava); Menţiune: Gabriel Treteag (Cornu Luncii, Suceava); Secţiunea instrumente tradiţionale, 9-14 ani: Menţiune: Constantin Popescu (Straja, Suceava); Secţiunea instrumente tradiţionale, 15-25 de ani: Premiul III: Andrei Mironescu (Vicovu de Sus, Suceava).

Puteţi să urmăriţi pe https://www.youtube.com/watch?v=RgEvktFKd2Q şi evoluţia interpretei Alexandra Diana Dan, din Putna, care a câştigat Trofeul Festivalului „Florile Ceahlăului”. După cum a povestit cu ceva timp în urmă Alexandra Diana Dan, ea a început să cânte înainte chiar să vorbească. Bunica ei i-a descoperit talentul şi i-a sădit în suflet pasiunea pentru muzică. „Într-o zi mi-am pierdut o mână - pe tatăl meu”, a povestit Alexandra. În acea zi, şi-a dat seama că era prea mică la plecarea lui şi mult prea mare ca să accepte acest lucru. Bunica şi mama Alexandrei spun că fata lor are forţa să meargă mai departe şi speră ca ea să poată râde din nou din toată inima. Până atunci, ea se ghidează după o vorbă a tatălui: „ai tot timpul din lume, dar hai să ne grăbim!”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Alexandra Diana Dan, din Putna, a câştigat Trofeul Festivalului „Florile Ceahlăului”.
 Vizualizări articol: 1987 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Alexandra Diana Dan, din Putna, a câştigat Trofeul Festivalului „Florile Ceahlăului”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei