Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 7 feb 2019 - Anul XXIV, nr. 31 (7032)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Salvamontiştii dorneni au intervenit de aproape o sută de ori pe pârtiile de schi, de la începutul sezonului rece

Joi, 7 Februarie 2019 (12:14:30)

Salvamontiştii dorneni au făcut în această săptămână un bilanţ pentru prima jumătate de sezon. Aceştia au intervenit de 93 de ori pe pârtiile de schi, 41 de persoane fiind având nevoie de îngrijiri medicale şi fiind predate personalului de pe ambulanţe.

Cinci zile au fost alocate deblocării unor trasee turistice sau de legătură între pârtiile de schi, iar şapte zile au fost alocate asigurării cu alimente sau verificării periodice a căilor de acces către schituri sau chiliile din zonă. Salvamontiştii dorneni au intervenit în această perioadă de trei ori în zona alpină. Într-un caz s-a asigurat suport împreună cu ISU Vatra Dornei, iar în altul (avalanşa din Călimani din data de 3 februarie) s-a asigurat echipaj de sprijin pentru serviciul judeţean salvamont. 

Un caz aparte pentru Serviciul Salvamont este reprezentat la nivelul Ţării Dornelor de lipsa ambulanţelor pentru cazurile de externare sau deplasarea la o unitate medicală pentru efectuarea de investigaţii medicale. „În acest caz discutăm de persoane care nu se pot deplasa, persoane vârstnice, supraponderale, acces dificil la domiciliu etc. De 4 ani, Serviciul Salvamont asigură cu titlul gratuit aceste intervenţii, în ultimele 2 luni, 10 persoane beneficiind de acest tip de servicii”, a precizat Petru Ariciuc, directorul Serviciului Salvamont.

La nivelul staţiunii Vatra Dornei, s-a înregistrat o creştere cu 40% a numărului de turişti sosiţi în staţiune faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Numărul de accidente şi intervenţii a crescut, dar raportul acestora faţă de  numărul de turişti şi zile de schi este în scădere. Acest lucru reflectă o creştere a simţului de răspundere a turistului faţă de ceilalţi practicanţi ai schiului sau snowboardului.  În acest sezon s-au înregistrat doar două accidente prin tamponare sau acroşarea dintre doi schiori (un accident pe pârtia Veveriţa şi un accident pe pârtia Parc).

În sezonul de iarnă 2018-2019 intervenţiile pe pârtiile de schi se desfăşoară în conformitate cu procedurile şi normele emise de Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă. Astfel patrulările şi intervenţiile pe pârtiile de schi sunt asigurate doar de membrii Salvamont, lucrătorii jandarmeriei montane fiind solicitaţi în caz de forţă majoră.

În perioada 7-10 februarie Serviciul Salvamont Vatra Dornei asigură securitatea concurenţilor în cadrul Cupei Mondiale de Sanie pe Piste Naturale.

 


În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Salvamontiştii dorneni au intervenit de aproape o sută de ori pe pârtiile de schi, de la începutul sezonului rece.
 Vizualizări articol: 1260 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Salvamontiştii dorneni au intervenit de aproape o sută de ori pe pârtiile de schi, de la începutul sezonului rece0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei