Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 30 nov 2017 - Anul XXII, nr. 274 (6690)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Ziua României a fost sărbătorită la Dumbrăveni

Duminică, 3 Decembrie 2017 (12:52:34)

 

Sala de festivități a Liceului „Mihai Eminescu” Dumbrăveni a găzduit miercuri, 29 noiembrie, cea de-a ediție a proiectului educațional „Simțim românește”, proiect dedicat Zilei Naționale a României, al cărui obiectiv este dezvoltarea interesului pentru cunoașterea, păstrarea și transmiterea istoriei românești, a tradițiilor și obiceiurilor specifice poporului nostru, dezvoltarea dragostei față de țară și tot ce are valoros România.

Evenimentul a debutat cu intonarea imnului de stat, după care prof. Daniela Bortă a realizat o scurtă prezentare a semnificației zilelor de 28 noiembrie și de 1 decembrie. Apoi, sub sloganul „Puterea stă-n unire și unirea în iubire!”, cele șapte echipaje formate din câte patru elevi s-au întrecut în realizarea unor postere, compunerea unor poezii, intonarea unor cântece patriotice, precum și alegerea unui motto semnificativ.

Lucrările elevilor sunt expuse în holul de la etajul 1, din Corpul A al liceului.

Activitățile din cadrul proiectului au continuat cu un concurs de cultură generală, în cadrul căruia echipajele au avut de ales un nume sugestiv pentru grupa lor și de răspuns la zece întrebări pe tema „Unirea de la 1 Decembrie 1918”. În final, elevii s-au prins într-o horă a unirii și au primit diplome de „Româncuțe” și de „Românași”.

Prezente la festivitate au fost și directoarea Mihaela Apetrei și director adjunct Ionela Diana Doncean, care și-au exprimat admirația față de prezentările elevilor și de materialele lucrate. Totodată, primarul comunei Dumbrăveni, Ioan Pavăl, a ținut să răsplătească efortul elevilor și al cadrelor didactice cu câte o insignă cu tricolorul.

 

Au consemnat elevele Cristina Mustață, Andreea Birău, Cristiana Simion și Paula Galan, eleve în clasa a IX-a A

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ziua României a fost sărbătorită la Dumbrăveni.
 Vizualizări articol: 1360 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ziua României a fost sărbătorită la Dumbrăveni0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei