Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 15 apr 2017 - Anul XXII, nr. 86 (6502)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Astăzi începe alarmarea cu sirene la Suceava, în cadrul unor exerciţii de simulare a dezastrelor

Miercuri, 19 Aprilie 2017 (09:41:17)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

150 de sirene sunt testate începând de astăzi în întreg judeţul, în cadrul unui exerciţiu naţional de avertizare şi alarmare în situaţii de protecţie civilă. Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) vrea să verifice astfel, în perioada 18-21 aprilie, modul în care autorităţile locale alarmează şi avertizează populaţia în caz de calamitate. Astfel, în aceste zile, în localităţile judeţului Suceava este declanşat mecanismul de înştiinţare a autorităţilor privind iminenţa producerii unor dezastre, fiind acţionate echipamentele de avertizare-alarmare a populaţiei din zonele afectate, prin intermediul semnalelor acustice.

Simulările în judeţ încep astăzi, iar timp de 3 zile vor fi verificate toate aceste moduri de funcţionare a mijloacelor de alarmare, cât şi fluxurile de transmitere a mesajelor către autorităţi. În această perioadă locuitorii municipiului Suceava vor auzi zilnic semnalul de alarmare provenit de la cele 38 sirene de alarmare existente în oraş, compus din 5 sunete a câte 16 secunde fiecare, în intervalul 10.00-12.00. Vor fi astfel verificate sirenele de alarmare a populaţiei existente în cadrul comunităţilor şi echipamentele de transmitere a mesajelor vocale către populaţie.

Mesajele vocale vor fi precedate de sintagma ”Acesta este un exerciţiu”, iar oamenilor li se recomandă să rămână calmi şi să urmărească informările Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă transmise cu ajutorul mijloacelor acustice. În judeţul Suceava sunt la această oră 150 de sirene de alarmare publică în cazul unor dezastre, care pot fi acţionate local sau centralizat, prin intermediul dispeceratelor. Menţinerea în stare de funcţionare şi operativitate a acestui sistem de alarmare revine autorităţilor publice locale şi este verificată periodic de reprezentanţii ISU.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Astăzi începe alarmarea cu sirene la Suceava, în cadrul unor exerciţii de simulare a dezastrelor.
 Vizualizări articol: 920 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Astăzi începe alarmarea cu sirene la Suceava, în cadrul unor exerciţii de simulare a dezastrelor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei